Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκαλύψεις Orban: Δεν χάνει η Ρωσία, ο Putin ξέρει πώς να νικήσει - Έρχονται τρεις βάναυσοι μήνες

Αποκαλύψεις Orban: Δεν χάνει η Ρωσία, ο Putin ξέρει πώς να νικήσει - Έρχονται τρεις βάναυσοι μήνες
Η Ρωσία δεν έχει δώσει κανένα μήνυμα στον Orban για το μεταφέρει στον Biden ή σε κάποιον άλλο ηγέτη κράτους - μέλους του ΝΑΤΟ λέει το Κρεμλίνο
Είναι πολύ δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι η Ρωσία θα χάσει τον πόλεμο με την Ουκρανία δεδομένης της ισορροπίας δυνάμεων, όπλων και τεχνολογίας υποστηρίζει ο Ούγγρος πρωθυπουργός, Victor Orban, ο οποίος μετά τις πρόσφατες επισκέψεις του σε Κίεβο και Μόσχα, βρίσκεται στο Πεκίνο.
Σε δηλώσεις του στη γερμανική εφημερίδα Bild, o Orban αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο, Vladimir Putin στη Μόσχα, υπογράμμισε πως «ο Putin έχει ξεκάθαρη ιδέα για το τι θα συμβεί και πως θα κερδίσει η Ρωσία».
«Ο Putin δεν μπορεί να χάσει αν κοιτάξετε τον αριθμό του στρατού, των όπλων και της τεχνολογίας.
Η ήττα της Ρωσίας είναι κάτι που δύσκολα μπορεί να φανταστεί κανείς.
Η πιθανότητα να ηττηθεί η Ρωσία είναι πραγματικά πέρα από κάθε φαντασία» υποστηρίζει ο Ούγγρος πρωθυπουργός, ο οποίος μάλιστα προβλέπει πως η κατάσταση στο μέτωπο θα επιδεινωθεί σημαντικά τους επόμενους μήνες.

Πιο αποφασισμένοι οι Ρώσοι

«Υπάρχουν πολλά όπλα και οι Ρώσοι είναι πιο αποφασισμένοι.
Είχα την ευκαιρία να μιλήσω τόσο με τον Ουκρανό όσο και με τον Ρώσο πρόεδρο, και πιστέψτε με οι επόμενοι δύο με τρεις μήνες θα είναι πολύ πιο βάναυσοι από ότι νομίζουμε.
Ως εκ τούτου τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να περάσουμε από μια πολιτική πολέμου… σε μια πολιτική ειρήνης» υπογραμμίζει ο Orban, ο οποίος κατά τη σημερινή του συνάντηση με τον Κινέζο πρόεδρο, Xi Jinping επισήμανε πως η Κίνα είναι μια χώρα – κλειδί για τις μελλοντικές διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας.

Ελπίδα στις μεγάλες δυνάμεις

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση της Ουγγαρίας εκφράζει την ελπίδα ότι οι μεγάλες παγκόσμιες δυνάμεις θα μπορέσουν να πείσουν τη Ρωσία και την Ουκρανία για την ανάγκη έναρξης ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων προκειμένου να σταματήσουν οι στρατιωτικές συγκρούσεις.
Κατά την ουγγρική κυβέρνηση, για να υπάρξει ένα συγκροτημένο ειρηνευτικό σχέδιο που να συνδράμει στην επίλυση της κρίσης, θα πρέπει αυτό να αναπτυχθεί με τη συμμετοχή και των δύο εμπλεκόμενων μερών
«Οι εκπρόσωποι των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών χωρών, της Κίνας, των ΗΠΑ πρέπει να αναγκάσουν τα μέρη της σύγκρουσης να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να επιτύχουν εκεχειρία, να αρχίσουν συνομιλίες και να συνάψουν κάποιου είδους ειρηνευτική συμφωνία για να βάλουν τέλος στον πόλεμο και στις απώλειες ανθρώπινων ζωών που συνεχίζονται εδώ και δυόμισι χρόνια.
Η Ουγγαρία θέλει να διατηρήσει επαφές με όλες τις χώρες που μπορούν να συνεισφέρουν στην ειρήνη.
Η Ουγγαρία γνωρίζει ακριβώς ποιες είναι οι δυνατότητες της, δεν έχουμε κάποιο συγκεκριμένο ειρηνευτικό σχέδιο και πιστεύουμε ότι αυτό μπορεί να αναπτυχθεί μόνο με τη συμμετοχή και των δύο εμπλεκόμενων μερών στη σύγκρουση» υποστήριξε ο Gergely Gulyas, εκπρόσωπος της ουγγρικής κυβέρνησης, αναφερόμενος στις επισκέψεις του Orban σε Ουκρανία, Ρωσία και Κίνα.
Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό ο Orban θα δώσει το παρών και στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, όπου και προφανώς θα ενημερώσει τους Συμμάχους του για τα αποτελέσματα των επαφών και των συζητήσεων με τους Zelensky, Putin και Xi Jinping.

Κρεμλίνο: Δεν έχει δοθεί κανένα μήνυμα στον Orban

Σε αυτό το πλαίσιο ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov υποστήριξε πως ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin δεν έχει δώσει κάποιο μήνυμα στον Orban προκειμένου να μεταφερθεί στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Joe Biden ή σε κάποιον άλλο από τους ηγέτες των κρατών – μελών του ΝΑΤΟ που θα δώσουν το παρών στη Σύνοδο Κορυφής στην Ουάσινγκτον.

Ύμνοι Orban στον Donald Trump

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας υποστήριξε την εκλογή Trump για πρόεδρο των ΗΠΑ, ενώ κατηγόρησε τη χώρα για «πολιτική πολέμου» απέναντι στην Ουκρανία (σε συνέντευξη στο Axel Springer).
«Είμαι βέβαιος ότι μια αλλαγή θα ήταν καλή για τον κόσμο», δήλωσε.
«Πιστεύω ότι αυτό θα είναι καλό για την παγκόσμια πολιτική», σημείωσε, προσθέτοντας για τον Trump ότι «είναι ο άνθρωπος της ειρήνης.
Κατά τη διάρκεια της τετραετούς θητείας του δεν ξεκίνησε ούτε έναν πόλεμο και έκανε πολλά προκειμένου να δημιουργήσει ειρήνη σε παλιές συγκρούσεις σε πολύ περίπλοκες περιοχές του κόσμου».
Επίσης, επέκρινε τη στάση της κυβέρνησης Biden απέναντι στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας, καλώντας την Ευρώπη να σταματήσει να αντιγράφει την αμερικανική εξωτερική πολιτική, ενώ προέβλεψε μια όλο και πιο αιματηρή σύγκρουση τους επόμενους μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης