Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γνωρίστε τις ρωσικές βόμβες «Bunker Buster» 500 κιλών, που μπορούν να εξαφανίσουν ακόμα και τους πιο δύσκολους στόχους

Γνωρίστε τις ρωσικές βόμβες «Bunker Buster» 500 κιλών, που μπορούν να εξαφανίσουν ακόμα και τους πιο δύσκολους στόχους
Η BetAB-500 είναι μια βόμβα διάτρησης 500 κιλών
Νέα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη πολλαπλών ρόλων Su-30SM2 καταγράφηκαν πρόσφατα σε βίντεο, να εκτοξεύουν τις αποκαλούμενες «βόμβες καταφυγίου» στην ζώνη σύγκρουσης της Ουκρανίας.
Σε σύγκριση με τον προκάτοχό του Su-30SM, το νέο Su-30SM2 διαθέτει πιο προηγμένα συστήματα όπλων και ραντάρ, τα οποία επιτρέπουν αποτελεσματικά στο αεροσκάφος να ανιχνεύει και να εμπλέκει στόχους σε διπλάσια απόσταση από τον προκάτοχό του.
Αν και δεν είναι άμεσα σαφές ποια ακριβώς βόμβα αναπτύχθηκε από τα Su-30SM2, το οπλοστάσιο της Ρωσίας περιλαμβάνει επί του παρόντος πολλά είδη αυτού του τύπου πυρομαχικών.
Η BetAB-500 είναι μια βόμβα διάτρησης 500 κιλών που μπορεί να διεισδύσει σε πάχος έως 1 μέτρο που καλύπτεται από ένα στρώμα εδάφους έως και 3 μέτρων.
Το BetAB-500ShP είναι ουσιαστικά μια τροποποίηση του BETAB-500. Η συγκεκριμένη βόμβα είναι εξοπλισμένη με ένα αλεξίπτωτο που βοηθά στη σταθεροποίηση των πυρομαχικών μετά την εκτόξευση καθώς γλιστράει σε θέση επίθεσης.
6yPWIP3SpqQNDhpIyV7WPGFJOHjJPWOHo4tO2sde.jpg
Κάθε ένα πυρομαχικό περιέχει 10 υποπυρομαχικά διάτρησης σκυροδέματος εξοπλισμένα με τον ίδιο συνδυασμό κινητήρα αλεξίπτωτου-πύραυλου με το BetAB-500Shp.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης