Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες του διπλού φονικού στην Κύπρο: Ένα ηχείο η αφορμή - Αλληλοκατηγορούνται οι ύποπτοι

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες του διπλού φονικού στην Κύπρο: Ένα ηχείο η αφορμή - Αλληλοκατηγορούνται οι ύποπτοι
Εντελώς διαφορετικά είναι τα όσα ισχυρίζονται στις γραπτές του καταθέσεις οι δύο ύποπτοι
Εξαιρετικά σοκαριστικά είναι τα όσα ακούστηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού σχετικά με την αφορμή που οδήγησε στην διπλή δολοφονία των δύο προσώπων, σε περιοχή κοντά στο Κελλάκι.
Αφορμή για όλα όσα έγιναν φαίνεται να είναι ένα ηχείο αξίας 800 ευρώ που θα πουλούσε ο 39χρονος στον 19χρονο ύποπτο.
Αργότερα ο 19χρονος υποστηρίζει ότι άλλαξε γνώμη, και ως εκ τούτου, δεχόταν τηλεφωνήματα και απειλές από το 39χρονο θύμα.
Το ηχείο, καθώς και ένα ψαροντούφεκο, εντοπίστηκαν καμένα εντός του οχήματος.
Οι δύο ύποπτοι στις γραπτές τους καταθέσεις στους ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού ρίχνουν την ευθύνη ο ένας στον άλλον για τη δολοφονία, αναφέροντας διαφορετικές εκδοχές για το ποιος πυροβόλησε και σκότωσε τα δύο θύματα.
Σύμφωνα όμως με τον ανακριτή, υπάρχουν μαρτυρίες από κλειστά κυκλώματα που απορρίπτουν τους ισχυρισμούς και των δύο, ενώ έχουν εντοπιστεί και μεγάλες αντιφάσεις στους ισχυρισμούς τους.
Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, ο 39χρονος, φεύγοντας από το σπίτι του το επίμαχο βράδυ για να πάει για ψάρεμα, είχε πει στον πατέρα του ότι θα περάσει από το σπίτι ένα πρόσωπο (19χρονος) για να παραλάβει ένα ηχείο το οποίο ήθελε να αγοράσει προς 800 ευρώ, δίνοντας του οδηγίες να μην το του δώσει αν δεν πάρει πρώτα τα χρήματα.
Αργότερα, και μία ώρα πριν τη διάπραξη του εγκλήματος, ο 39χρονος επέστρεψε σπίτι του και αφού πήρε το μεγάφωνο αποχώρησε με το όχημα του άλλου θύματος προς άγνωστη κατεύθυνση και από τότε δεν είχε δώσει σημεία ζωής.

Οι δύο αντίθετοι ισχυρισμοί

Εντελώς διαφορετικά είναι τα όσα ισχυρίζονται στις γραπτές του καταθέσεις οι δύο ύποπτοι, που τοποθετούν τους εαυτούς τους στην σκηνή και ότι είχαν εμπλοκή στο έγκλημα, αλλά ρίχνουν την ευθύνη για τη δολοφονία και τον εμπρησμό ο ένας στον άλλον.
Ο 19χρονος ανέφερε στους ανακριτές ότι δεχόταν απειλές από τον 39χρονο, προκειμένου να αγοράσει το ηχείο για το οποίο είχε αλλάξει γνώμη και δεν ήθελε.
Τότε, ζήτησε τη βοήθεια του 23χρονου φίλου του, ο οποίος του ζήτησε να του δώσει ένα κυνηγετικό όπλο για να διευθετήσει την υπόθεση, λέγοντας του ότι θα τον πυροβολήσει στα πόδια.
Ο 19χρονος ισχυρίστηκε ότι του παρέδωσε το κυνηγετικό όπλο του πατέρα του και μετέβησαν μαζί στην σκηνή, όπου άκουσε πυροβολισμούς.
Επιστρέφοντας, σύμφωνα με τον ισχυρισμό του 19χρονου, ο 23χρονος, του είπε ότι δεν πρόκειται να τον ενοχλήσουν ξανά αφού τους πυροβόλησε και τους δύο, δίνοντας του πίσω το κυνηγετικό.
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του 19χρονου, μετέβησαν στο σημείο με ξεχωριστά οχήματα.
Διαφορετική εντελώς είναι η εκδοχή του 23χρονου, ο οποίος ρίχνει τη δολοφονία στον 19χρονο.
Είπε ότι μετέβησαν μαζί στο σημείο με το ίδιο όχημα και ο 19χρονος τους πυροβόλησε εξ΄επαφής.
Μάλιστα, ανέφερε ότι είδε τον 19χρονο να σπρώχνει το όχημα του θύματος στον γκρεμό, ενώ την επόμενη μέρα το πρωί του τηλεφώνησε λέγοντας του ότι «κανόνισε» και έθεσε φωτιά στο όχημα.

Τους «καίει» κλειστό κύκλωμα

Κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης από πρατήριο καυσίμων περίπου 7χλμ από το σημείο του εγκλήματος, δείχνει τους δύο υπόπτους στις 23:59 να μπαίνουν με το όχημα του πρώτου εντός του πρατηρίου και να γεμίζουν μία μπουκάλα νερού και ένα μπουκάλι λαδιού αυτοκινήτου με βενζίνη και να αναχωρούν προς βόρεια κατεύθυνση, δηλαδή προς το σημείο του εγκλήματος.
Ακολούθως 10 λεπτά αργότερα διαπιστώθηκε η φωτιά στο όχημα.
Το δικαστήριο αποφάσισε την οκταήμερη κράτηση των δύο υπόπτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης