Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πλημμυρίζει με Ουκρανούς η Ευρώπη – 15.000 μόνο στην Ουγγαρία σε δύο ημέρες, αποφεύγουν την επιστράτευση και τον Zelensky

Πλημμυρίζει με Ουκρανούς η Ευρώπη – 15.000 μόνο στην Ουγγαρία σε δύο ημέρες, αποφεύγουν την επιστράτευση και τον Zelensky

15.000 Ουκρανοί καταφεύγουν στην Ουγγαρία καθώς συνεχίζεται η πολεμική αναταραχή

Σχετικά Άρθρα
Σύμφωνα με αναφορές από το Αρχηγείο της Εθνικής Αστυνομίας (ORFK) στο MTI μέσω Magyar Nemzet, 7.406 άτομα εισήλθαν στην Ουγγαρία στο τμήμα Ουκρανο - Ουγγρικών συνόρων την Πέμπτη 91/8/2024), ενώ 8.014 άτομα που διέσχισαν τα ρουμανοουγγρικά σύνορα δήλωσαν στις αρχές ότι προέρχονταν από την Ουκρανία.
Μεταξύ των εισαχθέντων, η αστυνομία εξέδωσε πιστοποιητικά προσωρινής διαμονής 30 ημερών σε 88 άτομα.
Στο διάστημα αυτό θα πρέπει να επισκεφθούν το γραφείο της Εθνικής Γενικής Διεύθυνσης Μετανάστευσης, για να λάβουν επίσημα έγγραφα για τη διαμονή τους.
Την ίδια στιγμή, ο Magyar Nemzet ανέφερε επίσης ότι ο Zelensky σχεδιάζει να φορολογήσει τους Ουκρανούς πολίτες και επιχειρήσεις για να συνεχίσει να χρηματοδοτεί τον πόλεμο. Αυτό δεν πάει τόσο καλά με όσους Ουκρανούς παραμένουν στη χώρα.

Αποφεύγουν τον στρατό και τον… Zelensky

Με πληθυσμό περίπου 38 εκατομμυρίων το 2022, 6,5 εκατομμύρια φέρεται να είχαν εγκαταλείψει τη χώρα λόγω της επιθετικότητας της Ρωσίας έως τον Φεβρουάριο του 2024. Ο ΔΟΜ Ουγγαρίας αναφέρει ότι 4,2 εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν περάσει από την Ουγγαρία, με μόλις 65.000 πρόσφυγες να παραμένουν στη χώρα από τα τέλη Ιανουαρίου 2024, σύμφωνα με το ACAPS.
Με την πλειονότητα των προσφύγων να είναι γυναίκες και παιδιά, οι συνεχείς προσπάθειες στρατολόγησης της ουκρανικής κυβέρνησης είχαν ως αποτέλεσμα και αρκετούς άνδρες να προσπαθούν να φύγουν, με τον Zelensky να υποστηρίζει ακόμη και ένα σχέδιο σε όλη την ΕΕ για όσους το έχουν κάνει.
Υπάρχουν επίσης αναφορές για Ουκρανούς που επέστρεψαν στην πατρίδα τους, αλλά η συνεχιζόμενη βία και τα νέα φορολογικά μέτρα είναι βέβαιο ότι θα αποθαρρύνουν πολλούς.
Οι επιχειρήσεις, όπως είναι λογικό, έχουν προκαλέσει σάλο για ένα σχέδιο του νέου φορολογικού νόμου που υποβλήθηκε τον Ιούλιο.
Ακόμη και οι ΗΠΑ έχουν συμβουλεύσει τη χώρα ίσως να λάβει μέτρα για τα χαμένα έσοδα λόγω της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς που σχετίζεται με την γκρίζα αγορά της Ουκρανίας.
Το Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο εξέδωσε μάλιστα μια δήλωση, όπως αναφέρει το Politico:
«Η AmCham Ukraine πιστεύει ακράδαντα ότι η πηγή για πρόσθετα φορολογικά έσοδα είναι η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και η διασφάλιση ίσων κανόνων για όλους, όχι η αύξηση των φόρων στους νόμιμους φορολογούμενους που ήδη φέρουν το υψηλότερο βάρος».
Ο υπουργός Οικονομικών της Ουκρανίας, Sergii Marchenko, προφανώς επέμεινε ότι όλοι οι άλλοι πόροι έχουν «εξαντληθεί».
Ενώ η κυβέρνηση θα στραφεί επίσης στον δανεισμό για τα τρία τέταρτα των επιπλέον κεφαλαίων 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων που χρειάζεται, τα υπόλοιπα θα πρέπει να προέλθουν από την επιβολή υψηλότερων φόρων σε άτομα και επιχειρήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης