Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εξαϋλώθηκαν τα κέρδη στη Wall λόγω αύξησης στις αποδόσεις των ομολόγων και... Dimon – Στο -0,45% ο S&P 500, o Nasdaq -0,7%

Εξαϋλώθηκαν τα κέρδη στη Wall λόγω αύξησης στις αποδόσεις των ομολόγων και... Dimon – Στο -0,45% ο S&P 500, o Nasdaq -0,7%
Αρνητικά πρόσημα στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης...
Πτώση από άνοδο σημείωσαν οι βασικοί δείκτες στη Wall Street λόγω αύξησης στις αποδόσεις των ομολόγων και των δηλώσεων του επικεφαλής της JP Morgan, Jamie Dimon, παρά το γεγονός πως η αγορά έδειχνε να αντιδρά μετά το κραχ της Δευτέρας 5 Αυγούστου, που σηματοδότησε τη χειρότερη συνεδρίαση την τελευταία διετία.
Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones διολίσθησε -0,6% στις 38.763 μον., ο δείκτης S&P 500 υποχώρησε -0,77% στις 5.199 μον., ενώ ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε μείωση -1,05% στις 16.195 μον.
Ο δείκτης Cboe Volatility Index, γνωστός ως δείκτης φόβου, κινήθηκε στο 27,83 μετά από πτώση στο 22 νωρίτερα.
σαφδφδσσαφδφσδα.JPG
Στο ταμπλό, η Nvidia υποχώρησε κατά 5,08%, ενώ οι μετοχές της Super Micro Computer κατέρρευσαν -20%, καθώς τα κέρδη της εταιρείας για το τέταρτο τρίμηνο του οικονομικού έτους δεν έπιασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Η Tesla έχασε επίσης 4,43% και η Meta Platforms υποχώρησε 1,05%.
Η Airbnb κατακρημνίστηκε 13,38% μετά την ανακοίνωση απογοητευτικών αποτελεσμάτων για το β’ τρίμηνο.
Τέλος, η μετοχή της Disney υποχώρησε πάνω από 4% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου του κολοσσού των μέσων ενημέρωσης που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών, εν μέρει χάρη στις ισχυρές επιδόσεις της μονάδας streaming.

Μέσα σε όλο αυτό το χάος των τελευταίων ημερών ίσως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η «ζήτηση» για ομόλογα θα ήταν κάπως πιο αδύναμη.
Ωστόσο, η σημερινή δημοπρασία παραήταν άσχημη για το αμερικανικό 10ετές.
Οι πωλήσεις σταμάτησαν όταν το yield ήταν στο 3,9%.

...καθώς η προσφορά/κάλυψη (2,32) ήταν η χαμηλότερη από τον Δεκέμβριο του 2022.

...και η άνοδος των αποδόσεων οδήγησε τις μετοχές σε χαμηλότερα επίπεδα, διαγράφοντας τα περισσότερα από τα κέρδη που έφερε η χαλαρή –πλέον– Bank of Japan, που συνθηκολόγησε με τις αγορές.

Περιττό να πούμε, όπως σημείωσε ο Cameron Crise του Bloomberg, πως η αποστροφή για ομόλογα με απόδοση κάτω του 4% δεν είναι bullish και εγείρει το ερώτημα εάν η αυριανή δημοπρασία ομολόγων με λήξη τα 30 έτη, ύψους 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων, θα απορροφηθεί.
Εκτός των άλλων, δεν βοήθησαν τα σχόλια του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της JPMorgan, Jamie Dimon, ο οποίος είπε στο CNBC ότι δεν πιστεύει πως ο πληθωρισμός θα επιστρέψει στο 2%, προσθέτοντας ότι μια μείωση 50 μ.β. από τη Fed «δεν έχει τόση σημασία όσο πιστεύουν οι άνθρωποι».

Tους πραγματικά ταραχώδεις καιρούς ακόμη δεν τους έχουμε δει, σύμφωνα με τον επικεφαλής αναλυτή της LPL Financial Quincy Krosby.
«Το μόνιμο ερώτημα τώρα είναι εάν αμβλύνονται οι ανησυχίες που ώθησαν την αγορά σε έναν καταρράκτη πωλήσεων, είπε.
«Οι θύλακες αστάθειας αναμένεται να συνεχίσουν να υπάρχουν.
Ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος θα δώσουν τη θέση τους σε μια πιο ήρεμη περίοδο, ωστόσο είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι οι θύλακες ευκαιριών βρίσκονται πάντα στην άλλη πλευρά της καταιγίδας».
Από την άλλη, οι επενδυτές ίσως αποκτήσουν λόγο να αισιοδοξούν χάρη στα εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου συνολικά, λέει ο ιδρυτής της Vital Knowledge Adam Crisafulli.
«Είχαμε κάποια αποτελέσματα τριμήνου τις τελευταίες 12 ώρες που ήταν κάπως ενθαρρυντικά» είπε στην εκπομπή «Closing Bell: Overtime» του CNBC την Τρίτη.
«Σίγουρα υπήρξε επιβράδυνση και ψύξη της οικονομίας, αλλά η εταιρική Αμερική εξελίσσεται και παράγει αρκετά υγιή κέρδη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης