Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανική προπαγάνδα στο Sumy - Σκηνοθέτησαν «ρωσικό πλήγμα» σε αμάχους

Ουκρανική προπαγάνδα στο Sumy - Σκηνοθέτησαν «ρωσικό πλήγμα» σε αμάχους
Σκοπός των σκηνοθετημένων βίντεο ήταν να δείξει στο δυτικό κοινό τους κατοίκους της συνοριακής περιοχής Kursk, οι οποίοι φέρεται να ήταν ευγνώμονες στον ουκρανικό στρατό για τη βοήθεια
Σχετικά Άρθρα
Αδιάκοπα δουλεύει η μηχανή προπαγάνδας της κυβέρνησης του Volodymyr Zelensky και των δυτικών συμμάχων, καθώς αυτή τη φορά σκηνοθέτησε «ρωσικό πλήγμα σε αμάχους» στο νοσοκομείο Sumy του Kursk.
Συγκεκριμένα όπως μεταδίδει το Sputnik επικαλούμενο πηγές που βρίσκονταν εκεί, οι υπάλληλοι του Κέντρου Πληροφοριών και Ψυχολογικών Επιχειρήσεων της Ουκρανίας (CIPSO) προσέλκυσαν ξένους δημοσιογράφους για σκηνοθετημένη μαγνητοσκόπηση με Ρώσους κρατούμενους στο περιφερειακό νοσοκομείο Sumy, προκειμένου να κατηγορήσουν τον Ρώσο στρατό ότι βομβαρδίζει τον άμαχο τους πληθυσμό στην περιοχή του Kursk.
«Το Σάββατο (17/8), Ρώσοι κρατούμενοι από στρατιωτικούς και πολίτες μεταφέρθηκαν στο περιφερειακό νοσοκομείο του Sumy. Τους σκηνοθέτησαν να τους μοιραστούν σε κρεβάτια και παρείχαν βοήθεια μπροστά στις κάμερες ξένων δημοσιογράφων. Στη συνέχεια, οι κρατούμενοι κάλεσαν τον Ρώσο στρατό να μην πυροβολήσει σε χωριά στην περιοχή Sudzha και στο περιφερειακό νοσοκομείο στο Sumy», είπε η πηγή.
Σύμφωνα με τη μαρτυρία, οι κρατούμενοι έπρεπε να πουν λόγια ευγνωμοσύνης για την «απελευθέρωσή» τους. Μερικοί από τους κρατούμενους που συμμετείχαν στην παραγωγή βίντεο απομακρύνθηκαν από το νοσοκομείο μετά το γύρισμα.
Μάλιστα, η ίδια η ιατρική μονάδα περιέχει μεγάλο αριθμό τραυματισμένων Ουκρανών στρατιωτών.
«Το περιφερειακό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης εδώ, δεν μπορεί πλέον να τα χειριστεί, υπάρχουν πολλοί τραυματίες», πρόσθεσε η πηγή.
Ανέφερε ότι ο σκοπός των σκηνοθετημένων βίντεο ήταν επίσης να δείξει στο δυτικό κοινό τους κατοίκους της συνοριακής περιοχής Kursk, οι οποίοι φέρεται να ήταν ευγνώμονες στον ουκρανικό στρατό για τη βοήθεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης