Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lukashenko: Η Δύση επέβαλε κυρώσεις στη Λευκορωσία, τώρα θα γεμίσω την Ευρώπη μετανάστες – Δεν θα μείνουν εδώ

Lukashenko: Η Δύση επέβαλε κυρώσεις στη Λευκορωσία, τώρα θα γεμίσω την Ευρώπη μετανάστες – Δεν θα μείνουν εδώ

Ο Lukashenko τόνισε τέλος ότι η διέλευση της Μεσογείου είναι επικίνδυνη, με πολλούς μετανάστες να χάνουν τη ζωή τους στην απόπειρα

Σχετικά Άρθρα
Η Λευκορωσία δεν θα εμποδίσει τους μετανάστες να ταξιδέψουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο ισχυρός άνδρας πρόεδρος της χώρας, Alexander Lukashenko, σε συνέντευξή του σε ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Από το 2021, η Πολωνία βιώνει μια έξαρση παράνομης μετανάστευσης στα σύνορά της με τη Λευκορωσία.
Η άνοδος ξεκίνησε όταν ο Lukashenko ανταπέδωσε τις κυρώσεις της ΕΕ που επιβλήθηκαν στο Μινσκ για την υποστήριξή της στη Ρωσία στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας, αυξάνοντας τη μεταναστευτική πίεση στην ΕΕ.
Οι πολωνικές αρχές και η ΕΕ έχουν κατηγορήσει τη Ρωσία και τη Λευκορωσία ότι διευκολύνουν τη μεταφορά μεταναστών από τη Μέση Ανατολή, την Αφρική και άλλες περιοχές στα σύνορα, ενορχηστρώνοντας αυτό που η Βαρσοβία αποκαλεί «τεχνητή μεταναστευτική κρίση» με σκοπό την αποσταθεροποίηση της ΕΕ.
Το Μινσκ και η Μόσχα αρνήθηκαν αυτές τις κατηγορίες.
Μιλώντας στο ρωσικό κρατικό τηλεοπτικό κανάλι Russia 24, ο Lukashenko είπε:
«Με κατηγορούν [η Δύση] για το γεγονός ότι οι μετανάστες έρχονται μέσω των συνόρων της Λευκορωσίας.
Παιδιά, μου βάλατε μια θηλιά στο λαιμό με τη μορφή κυρώσεων και ζητάτε να προστατεύσω την Ευρωπαϊκή Ένωση από την εισροή αυτών των μεταναστών.
Δεν θα είναι έτσι.
Αφήστε τους να πάνε όπου θέλουν.
Δεν μένουν μαζί μας.
Αυτή είναι η πολιτική μου».
Υποστήριξε ότι η συνεχιζόμενη μεταναστευτική κρίση πηγάζει από τις συγκρούσεις και την αστάθεια σε περιοχές όπως το Αφγανιστάν και τη Μέση Ανατολή, όπου, σύμφωνα με τον ίδιο, η Δύση «ανέβασε τα πράγματα».
Ο Lukashenko τόνισε τέλος ότι η διέλευση της Μεσογείου είναι επικίνδυνη, με πολλούς μετανάστες να χάνουν τη ζωή τους στην απόπειρα.
Εξαιτίας αυτών των κινδύνων, είπε, οι μετανάστες «έχουν ήδη αρχίσει να πετούν μέσω της Ρωσίας, κάποιοι περνούν με τα πόδια μέσω της Λευκορωσίας και περνούν μέσω της Πολωνίας στη Γερμανία.
Μερικοί μπορεί να μείνουν στην Πολωνία.
Δεν έρχονται για να [μείνουν στη] Λευκορωσία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης