Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουγγαρία: Η Πολωνία διατηρεί κρυφά εμπορικές σχέσεις με τη Ρωσία ενώ επικρίνει άλλες χώρες - Πλήρης υποκρισία

Ουγγαρία: Η Πολωνία διατηρεί κρυφά εμπορικές σχέσεις με τη Ρωσία ενώ επικρίνει άλλες χώρες - Πλήρης υποκρισία
Ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Peter Szijjártó σημείωσε ότι η Βαρσοβία συνεχίζει να συνεργάζεται με τη Μόσχα, παρά την κριτική προς άλλες χώρες για συνεργασία μαζί της
Η Πολωνία επικρίνει την Ουγγαρία για συνεργασία με τη Ρωσική Ομοσπονδία, αν και η Βαρσοβία συνεχίζει κρυφά να διατηρεί εμπορικές σχέσεις με τη Ρωσία.
Αυτό δήλωσε ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Peter Szijjártó το Σάββατο 24 Αυγούστου 2024.
«Οι Πολωνοί αδελφοί μας κάνουν σιωπηρώς το ίδιο πράγμα, επομένως δεν πρέπει να μας επικρίνουν που το συζητάμε ανοιχτά και ειλικρινά», δήλωσε το γραφείο του Ούγγρου πρωθυπουργού, σύμφωνα με τον Szijjártó.
Σε ανάρτησή του στο X (πρώην Twitter), το γραφείο του Viktor Orban σημείωσε επίσης ότι, σύμφωνα με τον επικεφαλής της ουγγρικής διπλωματίας, η Βαρσοβία συνεχίζει κρυφά το εμπόριο με τη Ρωσική Ομοσπονδία, επικρίνοντας δημόσια άλλες χώρες της ΕΕ για παρόμοιες  πρακτικές.
Ο Szijjártó τόνισε ότι μέχρι το τέλος του 2023, ο εμπορικός κύκλος εργασιών μεταξύ Ρωσίας και Πολωνίας έφτασε τα 6 δισεκατομμύρια ευρώ και η πολωνική πλευρά αγόρασε ρωσικά λιπάσματα σε σημαντικούς όγκους.
Νωρίτερα, ο Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Orban κατηγόρησε τις πολωνικές αρχές για υποκρισία.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η Βαρσοβία κατηγορεί άλλες χώρες ότι έχουν δεσμούς με τη Μόσχα ενώ η ίδια έμμεσα συνεχίζει να τους διατηρεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης