Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εγκλήματα πολέμου στο Kursk από τους Ουκρανούς - Απαγωγή αμάχων και πυρά κατά πολιτών που αντιστέκονται

Εγκλήματα πολέμου στο Kursk από τους Ουκρανούς - Απαγωγή αμάχων και πυρά κατά πολιτών που αντιστέκονται
Η ρωσική πλευρά έχει καταρτίσει προκαταρκτικούς καταλόγους
Ο ουκρανικός στρατός απαγάγει αμάχους στην περιοχή του Kursk, η ρωσική πλευρά έχει καταρτίσει προκαταρκτικούς καταλόγους, κατήγγειλε στο RIA Novosti ο πρεσβευτής του υπουργείου Εξωτερικών για τα εγκλήματα του καθεστώτος του Κιέβου Rodion Miroshnik.
«Υπάρχουν ενδείξεις ότι οι Ουκρανοί στρατιωτικοί αναλαμβάνουν ενέργειες για την κλοπή ανθρώπων.
Αρπάζουν αμάχους και τους μεταφέρουν σε άγνωστο προορισμό.
Συχνά χάνονται τα δεδομένα ή η επικοινωνία μαζί τους. Πού πήγαν; Έχουν φύγει από το έδαφος της Ουκρανίας, βρίσκονται σε μυστικές φυλακές ή υπόγεια;». - δήλωσε ο Miroshnik.

Συμπεριφέρονται σαν τρομοκράτες

Ο πρέσβης τόνισε ότι οι ουκρανικές μονάδες συμπεριφέρονται σαν τρομοκράτες.
Δεν τηρούν κανέναν κανόνα για να ειδοποιήσουν τους συγγενείς, τις αρχές ότι αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονται μαζί τους για κάποιο λόγο. Είναι όλα κρυμμένα, πρέπει να βρεθούν», δήλωσε ο διπλωμάτης.
Ο Miroshnyk τόνισε ότι το Υπουργείο Άμυνας και η Επίτροπος για τα ανθρώπινα δικαιώματα Tatyana Moskalkova ασχολούνται τώρα με το θέμα αυτό.
«Υπάρχουν προκαταρκτικοί κατάλογοι τώρα, αλλά, δυστυχώς, δεν είναι οριστικοί. Άνθρωποι που, σύμφωνα με τα στοιχεία μας, αρπάχτηκαν από Ουκρανούς μαχητές και των οποίων η τύχη είναι άγνωστη. Έχουμε αποσπασματικά στοιχεία σε μορφή βίντεο, φωτογραφίες, μαρτυρίες ανθρώπων που το είδαν όταν, για παράδειγμα, άνδρες, γυναίκες, άντρες, απολύτως πολίτες, αυτοί δεν είναι στρατιωτικοί, δεν είναι αστυνομικοί, τους άρπαξαν, τους φόρτωσαν σε φορτηγά και τους πήγαν προς άγνωστη κατεύθυνση», δήλωσε ο συνομιλητής του πρακτορείου.

Πυρά κατά αμάχων

Οι Ουκρανοί στρατιώτες διατάχθηκαν από τους ανωτέρους τους να πυροβολήσουν αντιστεκόμενους πολίτες στην περιοχή του Kursk, ανέφερε την Τετάρτη ο αιχμάλωτος στρατιώτης της AFU Dmytro Labunsky, σύμφωνα με το TASS.
«Εάν υπάρχει αντίσταση, οι ανώτεροι είπαν να πυροβολήσουμε», δήλωσε σε βίντεο που παραχώρησε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Το ρωσικό στρατιωτικό υπουργείο διευκρίνισε ότι μιλούσαν για άμαχους κατοίκους της περιοχής Kursk.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης