Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε τεντωμένο σχοινί οι σχέσεις Γερμανίας και Πολωνίας – Άγρια κόντρα για τις απελάσεις μεταναστών, σκληραίνουν τη φύλαξη οι Πολωνοί

Σε τεντωμένο σχοινί οι σχέσεις Γερμανίας και Πολωνίας – Άγρια κόντρα για τις απελάσεις μεταναστών, σκληραίνουν τη φύλαξη οι Πολωνοί

Χιλιάδες παράνομοι μετανάστες απελάθηκαν από τη Γερμανία στην Πολωνία

Σχετικά Άρθρα
Χιλιάδες παράνομοι μετανάστες έχουν απελαθεί από τη Γερμανία στην Πολωνία, σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές.
Η Aleksandra Fedorska, δημοσιογράφος του ανεξάρτητου Radio Wnet, αποκάλυψε ότι μέχρι τα τέλη Ιουνίου, 3.140 άνθρωποι είχαν απελαθεί μόνο από την περιοχή του Βρανδεμβούργου της Γερμανίας.
Αυτός ο αριθμός είναι μέρος μιας ευρύτερης τάσης, με τις εκτιμήσεις να υποδηλώνουν ότι ο συνολικός αριθμός των απελαθέντων από γειτονικά γερμανικά εδάφη μπορεί να φτάσει σχεδόν τους 10.000.
Η Fedorska, μιλώντας στο συντηρητικό TV Republika, σημείωσε σημαντική αύξηση της παρουσίας Πολωνών αξιωματικών συνοριοφυλάκων κατά μήκος των γερμανικών συνόρων, περιγράφοντας αυτό ως θετική εξέλιξη.
«Μπορούμε να τους δούμε στους αυτοκινητόδρομους και να πραγματοποιούν κινητούς ελέγχους στη συνοριακή ζώνη.
Μόλις πριν από λίγους μήνες, δεν υπήρχε κανένα σημάδι της συνοριακής φρουράς σε αυτήν την περιοχή», δήλωσε.
Το θέμα των απελάσεων μεταναστών έχει αποκτήσει σημασία στο δημόσιο διάλογο, ιδιαίτερα καθώς οι εντάσεις μεταξύ Γερμανίας και Πολωνίας σχετικά με τον χειρισμό της παράνομης μετανάστευσης έχουν κλιμακωθεί.
Η Fedorska επεσήμανε ότι η τρέχουσα κατάσταση της Γερμανίας συμβάλλει σε αυτές τις εντάσεις, με την αυξανόμενη δημόσια ανησυχία για την ασφάλεια και τον πιθανό αντίκτυπο στην πολιτική σταθερότητα.
Η δημοσιογράφος συζήτησε επίσης τον πιθανό αντίκτυπο των επερχόμενων περιφερειακών εκλογών στην ανατολική Γερμανία, συμπεριλαμβανομένης της Σαξονίας και του Βρανδεμβούργου, στις Πολωνο-Γερμανικές σχέσεις.
Τόνισε την αυξανόμενη δημοτικότητα του αντιμεταναστευτικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) σε αυτές τις περιοχές, υποδεικνύοντας ότι η επιτυχία τους θα μπορούσε να πιέσει περαιτέρω τον διασυνοριακό διάλογο, ειδικά όσον αφορά τις μεταναστευτικές πολιτικές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης