Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gazprom: Υπετριπλασιασμός κερδών το α' εξάμηνο 2024, στα 11,3 δισ. δολάρια

Gazprom: Υπετριπλασιασμός κερδών το α' εξάμηνο 2024, στα 11,3 δισ. δολάρια
Οι εξαγωγές φυσικού αερίου της Ρωσίας προς την Ευρώπη ανέκαμψαν
Σχετικά Άρθρα
Εντυπωσιακή αύξηση καθαρών κερδών πέτυχε η Gazprom για το α' εξάμηνο του 2024, με το ποσό να υπετριπλασιάζεται στα 1,04 τρισ. ρούβλια (11,3 δισ. δολάρια), χάρη στις υψηλές εξαγωγές αερίου μέσω αγωγών, τις ισχυρές πωλήσεις πετρελαίου και την αγορά του πρώην μεριδίου της Shell Plc στο έργο Sakhalin-2 (συνείσφερε 167,4 δισ. ρούβλια).
Κατά την περίοδο Ιανουρίου - Ιουνίου 2024, οι εξαγωγές φυσικού αερίου της Ρωσίας προς την Ευρώπη -την άλλοτε σημαντικότερη αγορά της Gazprom- ανέκαμψαν πάνω από 30% σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2023, ενώ οι παραδόσεις προς την Κίνα αυξήθηκαν πάνω από τα επίπεδα που προβλέπει η σύμβαση με την China National Petroleum Corp, σύμφωνα με το Bloomberg.
Ο ρωσικός ενεργειακός γίγαντας αναμένει οι προμήθειες φυσικού αερίου μέσω αγωγών προς την Κίνα να φθάσουν τα προγραμματισμένα ετήσια 38 δισ. κυβικά μέτρα το 2025.
«Οι αποτελεσματικές εργασίες της πετρελαϊκής επιχείρησης, οι υψηλότερες εξαγωγές φυσικού αερίου, συμπεριλαμβανομένης της προγραμματισμένης αύξησης των προμηθειών στην Κίνα, και τα ενεργά μας βήματα για τη μείωση του κόστους», συνέβαλαν στα θετικά οικονομικά αποτελέσματα, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Gazprom Famil Sadygov. Οι επιδόσεις «επηρεάστηκαν επίσης από την εξυγίανση της Sakhalin Energy», φορέα εκμετάλλευσης του έργου πετρελαίου και φυσικού αερίου Sakhalin-2, δήλωσε ο Sadygov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης