Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ασταμάτητοι οι Ρώσοι στο νότιο Donetsk – Πήραν την Konstantinovka, κινούνται αστραπιαία προς Ugledar

Ασταμάτητοι οι Ρώσοι στο νότιο Donetsk – Πήραν την Konstantinovka, κινούνται αστραπιαία προς Ugledar
Η κατάσταση του ουκρανικού στρατού επιδεινώνεται ραγδαία προς διάφορες κατευθύνσεις και ο ουκρανικός στρατός δεν έχει δυνάμεις να σταματήσει τη ρωσική επίθεση τους επόμενους μήνες
O ρωσικός στρατός ανέλαβε τον έλεγχο της πόλης Konstantinovka στο νότιο Donetsk, όπως ανακοίνωσε η Πολιτοφυλακή της Λαϊκής Δημοκρατίας.
Σύμφωνα με την επίσημη αναφορά, η πόλη απελευθερώθηκε από στρατιώτες του 57ου μηχανοκίνητου συντάγματος και του 20ου.
«Δεν υπάρχει πλέον ίχνος από τα στρατεύματα κατοχής του καθεστώτος του Κιέβου στον οικισμό», σημειώνεται στην αναφορά.
Οι ουκρανικές δυνάμεις υπέστησαν συντριπτικές απώλειες και δεν μπορούν να ανακόψουν την αστραπιαία επίθεση των ρωσικών δυνάμεων στην κατεύθυνση του Kurakhovsky, αναφέρεται σχετικά.
Η ρωσική ταχεία προέλαση στο νότιο Donetsk αποτελεί στρατηγική απειλή περικύκλωσης για τους Ουκρανούς στην πόλη Ugledar, το κύριο ουκρανικό οχυρό σε μια μεγάλη περιοχή με στέπες.
Σύμφωνα με αναφορές από το μέτωπο, μετά την απώλεια της Konstantinovka και του αυτοκινητόδρομου Konstantinovka – Ugledar, οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους στην περιοχή Pavlovka που βρίσκεται στα περίχωρα του Ugledar.
Η κατάσταση του ουκρανικού στρατού επιδεινώνεται ραγδαία προς διάφορες κατευθύνσεις και ο ουκρανικός στρατός δεν έχει δυνάμεις να σταματήσει τη ρωσική επίθεση τους επόμενους μήνες.
konstantinovka.jpg


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης