Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κόλαση με τα F-35, ποια χώρα αναμένεται να δώσει 6,5 δισ. για αγορά 48 μαχητικών – «Θα γίνει ασυναγώνιστη η Πολεμική μας Αεροπορία»

Κόλαση με τα F-35, ποια χώρα αναμένεται να δώσει 6,5 δισ. για αγορά 48 μαχητικών – «Θα γίνει ασυναγώνιστη η Πολεμική μας Αεροπορία»

Το υπουργείο Άμυνας της Ρουμανίας ζήτησε κεφάλαια για την αγορά μαχητικών αεροσκαφών F-35A

Σχετικά Άρθρα
Η Ρουμανία αναμένεται να αγοράσει συνολικά 48 μαχητικά αεροσκάφη F-35A, εκ των οποίων τα 32 είναι εντός της αρχικής σύμβασης και άλλα 16 υπό την προαίρεση.
Η αξία αυτής της προμήθειας είναι πάνω από 6,5 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ και μπορεί να αυξηθεί με την πάροδο του χρόνου με την αγορά αεροσκαφών στο πλαίσιο της επιλογής.
Αυτή η αγορά αναμένεται να αυξήσει σημαντικά τις δυνατότητες της ρουμανικής Πολεμικής Αεροπορίας και να συμπληρώσει τον στόλο F-16A/B MLU στο πλαίσιο της σύμβασης των 32 αεροσκαφών.
Η παραγγελία επιπλέον 16 αεροσκαφών στο πλαίσιο της επιλογής θα επιτρέψει στη χώρα να εγκαταλείψει πλήρως το F-16 και να μεταβεί σε έναν σύγχρονο τύπο πρωτογενούς αεροσκάφους μάχης.
Το υπουργείο Άμυνας σημειώνει ότι τα σχέδια αυτά απέχουν ακόμη πολύ από την υλοποίηση, καθώς ακόμη και το πρώτο στάδιο εκσυγχρονισμού της αεροπορίας δεν έχει ολοκληρωθεί.
«Είμαστε ακόμη μακριά από αυτό το σημείο, επειδή 32 μεταχειρισμένα F-16 που παραγγέλθηκαν από τη Νορβηγία δεν έχουν φτάσει ακόμη», σημείωσε το υπουργείο Άμυνας.
Τα πρώτα μαχητικά αεροσκάφη, τοπικά γνωστά ως F-35 Husarz, θα σταθμεύσουν στη βάση της Εθνικής Φρουράς της Αεροπορίας Ebbing στο Αρκάνσας, όπου θα εκπαιδεύονται Πολωνοί πιλότοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης