Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές μεταβολές στις ευρωπαϊκές αγορές - Ο πληθωρισμός στο επίκεντρο

Οριακές μεταβολές στις ευρωπαϊκές αγορές - Ο πληθωρισμός στο επίκεντρο
Στο 1,9% υποχώρησε ο πληθωρισμός στη Γαλλία τον Αύγουστο του 2024 έναντι 2,3% που ήταν τον Ιούλιο
Οι ευρωπαϊκές αγορές σημείωσαν πτώση την Παρασκευή 30 Αυγούστου, την τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης του μήνα, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στα βασικά στοιχεία για τον πληθωρισμό σε ολόκληρη την περιοχή και τις ΗΠΑ.
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX υποχώρησε 0,03% στις 18.907 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημείωσε μείωση 0,04%, στις 8.376 μονάδες.
Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 διαπραγματεύτηκε στο -0,13% και στις 7.630 μονάδες.
Στο Μιλάνο, ο FTSE MIB ενισχύθηκε 0,53% στις 34.372 μονάδες.

Ο Stoxx 600 είχε καταγράψει κέρδη την Πέμπτη, με τις μετοχές τεχνολογίας να οδηγούν τα κέρδη, καθώς οι επενδυτές εξέτασαν την τελευταία τριμηνιαία έκθεση κερδών της Nvidia.

Στο 2,2% ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Αύγουστο του 2024

Ο ετήσιος πληθωρισμός της ζώνης του ευρώ αναμένεται να είναι 2,2% τον Αύγουστο του 2024, από 2,6% τον Ιούλιο, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση της Eurostat, της στατιστικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Εξετάζοντας τις κύριες συνιστώσες του πληθωρισμού στη ζώνη του ευρώ, οι υπηρεσίες αναμένεται να έχουν τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό τον Αύγουστο (4,2%, έναντι 4,0% τον Ιούλιο), ακολουθούμενες από τα τρόφιμα, το αλκοόλ και τον καπνό (2,4%, έναντι 2,3% τον Ιούλιο ), μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (0,4%, έναντι 0,7% τον Ιούλιο) και ενέργεια (-3,0%, έναντι 1,2% τον Ιούλιο).

Γαλλία - Στο 1,9% μειώθηκε ο πληθωρισμός τον Αύγουστο του 2024


Στο 1,9% υποχώρησε ο πληθωρισμός στη Γαλλία τον Αύγουστο του 2024 έναντι 2,3% που ήταν τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του INSEE.
Η επιβράδυνση αποδίδεται κυρίως στη σημαντική μείωση τιμών στην ενέργεια, που αντιστάθμισε τις αυξήσεις τιμών σε υπηρεσίες, τρόφιμα και βιομηχανικά προϊόντα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι τιμές της ενέργειας σημείωσαν σημαντική μείωση, λόγω της μείωσης κόστους των πετρελαιοειδών και της βραδύτερης αύξησης των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος, μετά την απότομη αύξηση των ρυθμιζόμενων τιμολογίων του Αυγούστου του 2023. Οι τιμές των υπηρεσιών, κυρίως στη διαμονή και τις μεταφορές, επιταχύνθηκαν, συμβάλλοντας στη συνολική μηνιαία αύξηση των τιμών κατά 0,6%.
Ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή παρουσίασε, επίσης, μείωση, καθώς αυξήθηκε κατά 2,2% σε ετήσια βάση τον Αύγουστο, από 2,7% τον Ιούλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης