Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Σε επίπεδο ρεκόρ ο αριθμός των άνεργων μεταναστών - Κόστος 8,5 δισ. λίρες ετησίως

Βρετανία: Σε επίπεδο ρεκόρ ο αριθμός των άνεργων μεταναστών - Κόστος 8,5 δισ. λίρες ετησίως
Η εκτίμηση των 8,5 δισ. λιρών δεν περιλαμβάνει καν το κόστος των αιτούντων άσυλο
Σχετικά Άρθρα
Σχεδόν 1,7 εκατομμύρια αλλοδαποί που διαμένουν στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι άνεργοι ή «οικονομικά ανενεργοί», κοστίζοντας στους φορολογούμενους περίπου 8,5 δισ. λίρες ετησίως, σύμφωνα με μια έκθεση του βρετανικού Κέντρου Ελέγχου Μετανάστευσης (Centre for Immigration Control).
Τα τρέχοντα επίπεδα άνεργων αλλοδαπών στο νησί είναι υψηλότερα από ποτέ, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ των 1.628.000 που καταγράφηκε το 2012.
Μάλιστα, η εκτίμηση των 8,5 δισ. λιρών δεν περιλαμβάνει καν το κόστος των αιτούντων άσυλο, οι οποίοι συνήθως τοποθετούνται σε ξενοδοχεία τεσσάρων αστέρων, καθώς και των αλλοδαπών φοιτητών, πράγμα που σημαίνει ότι το πραγματικό κόστος για τους Βρετανούς φορολογούμενους είναι πιθανώς πολύ υψηλότερο.
Επιπλέον, το Ινστιτούτο Δημοσιονομικών Μελετών (IFS) αποκάλυψε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών της Βρετανίας ξόδεψε ένα εκπληκτικό ποσό 7,9 δισ. λιρών σε μόλις τρία χρόνια για το άσυλο, τα σύνορα και τη διαχείριση βίζας, όταν ο προϋπολογισμός του ήταν μόλις 320 εκατ. λίρες.
Ο ερευνητής οικονομολόγος της IFS, Max Warner, δήλωσε στο BBC: «Όταν υπάρχει μια μεμονωμένη απροσδόκητη άνοδος του κόστους ή της ζήτησης, είναι απολύτως κατανοητό να δαπανηθούν περισσότερα από αυτά που είχαν προβλεφθεί στον προϋπολογισμό. Αλλά όταν αυτό συμβαίνει χρόνο με το χρόνο, κάτι δεν πάει καλά με τη διαδικασία του προϋπολογισμού».
Ο Robert Bates, διευθυντής έρευνας του Κέντρου Ελέγχου Μετανάστευσης, δήλωσε στην Daily Mail: «Παρ' όλη τη συζήτηση για μια δημοσιονομική μαύρη τρύπα, η κυβέρνηση των Εργατικών φαίνεται να χάνει το ολοφάνερο γεγονός ότι η μαζική μετανάστευση προκαλεί οικονομική πανδαισία». «Δεν υπάρχει κανένας λόγος για εμάς να συνεχίσουμε να δίνουμε τόσες πολλές μακροπρόθεσμες βίζες όταν αυτή τη στιγμή πρέπει να διασώσουμε πάνω από ένα εκατομμύριο μετανάστες που βρίσκονται ήδη στη Βρετανία αλλά δεν εργάζονται», σημείωσε. «Αυτός είναι ο ίδιος ο ορισμός ενός σχήματος Ponzi και θα επιδεινώσουμε το πρόβλημα μόνο εάν δεν αλλάξουμε πορεία σύντομα», υπογράμμισε. «Οι ηλικιωμένοι μας, αντιμετωπίζουν έναν δυνητικά θανατηφόρο χειμώνα καθώς ο Keir Starmer ακυρώνει τo χειμερινό επίδομα καυσίμων, αλλά την ίδια στιγμή δεν κάνει τίποτα για να περιορίσει τους άνεργους μετανάστες».
Σε απάντηση στην έκθεση, ο ηγέτης του Reform UK, Nigel Farage, σχολίασε: «Τα οικονομικά επιχειρήματα για τη μαζική μετανάστευση έχουν τελειώσει»...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης