Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διέρρευσε η στρατηγική της Harris για το debate με τον Trump στις 10 Σεπτεμβρίου 2024 – «Ασκήσεις» για να μην απαντήσει στις προκλήσεις

Διέρρευσε η στρατηγική της Harris για το debate με τον Trump στις 10 Σεπτεμβρίου 2024 – «Ασκήσεις» για να μην απαντήσει στις προκλήσεις
Η Harris διεξάγει προσομοιώσεις debate με τον Philippe Reines, επί μακρόν σύμβουλο της πρώην υπουργού Εξωτερικών Hillary Clinton
Η Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Kamala Harris προετοιμάζεται για το πολυαναμενόμενο debate της με τον Donald Trump στις 10 Σεπτεμβρίου, εστιάζοντας σε τρόπους για να εκνευρίσει τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο και να επιστήσει την προσοχή στα συχνά ψεύδη του σχετικά με τις πολιτικές και την πρόσφατη ιστορία, όλα με γνώμονα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Αυτό διέρρευσε από τους συμβούλους της, με τη Harris να έχει να εμφανιστεί τελευταία φορά σε debate από το 2020, όταν κονταροχτυπήθηκε με τον τότε αντιπρόεδρο Mike Pence, μια βραδιά βαριά σε συζητήσεις πολιτικής.
Αυτή τη φορά, η Harris σχεδιάζει να επικεντρωθεί σε αυτό που η ομάδα της αποκαλεί τις αποτυχίες του Trump στο τείχος των συνόρων των ΗΠΑ, τις υποδομές και την πανδημία του COVID-19, ενώ ελπίζει να αποφύγει να υποκύψει σε προσωπικές επιθέσεις, είπαν.
Από την πλευρά τους, ο Trump και ο αντιπρόεδρός του, JD Vance, θα επιτεθούν στην Harris και τον Πρόεδρο Joe Biden για τον πληθωρισμό, τον υψηλό αριθμό παράνομων μεταναστών που διέρχονται από τα νότια σύνορα των ΗΠΑ και οικονομικές προτάσεις που λένε ότι θα αυξήσουν τις κρατικές δαπάνες.

Προσωπικές επιθέσεις

Οι προσωπικές επιθέσεις του Trump κατά της Harris έχουν κλιμακωθεί καθώς προηγήθηκε σε εθνικές δημοσκοπήσεις από τότε που ο Biden αποχώρησε από την προεδρική κούρσα στις 21 Ιουλίου μετά από μια καταστροφική επίδοση στη συζήτηση του Ιουνίου.
Η Harris έχει εκφωνήσει μια χούφτα ομιλίες με επίκεντρο την πολιτική, αλλά οι ψηφοφόροι των ΗΠΑ θα παρακολουθούν στενά για περισσότερες λεπτομέρειες.
«Οι ανεξάρτητοι στις πολιτείες swing εξακολουθούν να χρειάζονται και θέλουν να ακούσουν πιο λεπτομερείς προτάσεις πολιτικής από αυτήν», δήλωσε η αναλύτρια των Ρεπουμπλικάνων, Rina Shah.
«Θα χρειαστεί επίσης να απαντήσει στον Trump… με στοιχεία, αριθμούς και δεδομένα για το τι έκανε λάθος κατά τη διάρκεια της κυβέρνησής της».
Το πώς αλληλεπιδρά η Harris με τον Trump, ο οποίος έχει επαναλάβει τους ψευδείς ισχυρισμούς του ότι κέρδισε τις εκλογές του 2020, είναι ένα άλλο σημείο ενδιαφέροντος.
"Θα έπρεπε να τον αφήσει να μιλήσει μαζί της. Όχι απλώς να τον αφήσει, αλλά να τον παρακινήσει να εκτοξεύσει τρελές θεωρίες συνωμοσίας για τις προηγούμενες εκλογές", έγραψε ο βετεράνος αναλυτής των Δημοκρατικών James Carville σε άρθρο γνώμης των New York Times.
Η ομάδα της Harris πιστεύει ότι η συζήτηση θα παρακολουθηθεί από πολλούς σε πλατφόρμες κοινωνικών μέσων όπως το TikTok και το X, και θα αναζητήσει τρόπους για να δημιουργήσει στιγμές που οι άνθρωποι θέλουν να μοιραστούν.
Αυτό περιλαμβάνει την προσπάθεια να πιέσει τον Trump να πει πράγματα που δεν θα έπρεπε να πει, ανέφεραν δύο πηγές, όπως πιθανώς εμπρηστικά ή προσβλητικά σχόλια.

Η βοήθεια των Clinton

Η Harris διεξάγει προσομοιώσεις debate με τον Philippe Reines, επί μακρόν σύμβουλο της πρώην υπουργού Εξωτερικών Hillary Clinton.
Για αρκετές ημέρες πριν από το debate, η Harris θα μεταβεί στα δυτικά σύνορα της Πενσυλβάνια στο Πίτσμπουργκ, κάνοντας ένα μείγμα εκστρατειών εκεί πριν πετάξει στη Φιλαδέλφεια για την πρώτη της συνάντηση με τον πρώην πρόεδρο.
Ο Πρόεδρος Barack Obama, ο οποίος συμβουλεύει ανεπίσημα την Harris, ακολούθησε παρόμοια στρατηγική το 2012 όταν ήταν υποψήφιος για επανεκλογή, βασιζόμενος στην πολιτεία της Νεβάδα για μέρες προετοιμασίας πριν από την πρώτη του συζήτηση με τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο για την προεδρία Mitt Romney στο Ντένβερ.
Η εκστρατεία της αναμένει ότι η συζήτηση θα είναι σημαντική, αλλά όχι απαραίτητα για το πώς θα επηρεάσει τις αντιλήψεις του κοινού για τον πρώην πρόεδρο.
Η συμπεριφορά του Trump στο debate του Ιουνίου κατά του Biden ήταν πιο μετρημένη και πειθαρχημένη από ορισμένες από τις προηγούμενες επιδόσεις του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης