Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Καμένη γη»! - Η βρόμικη τακτική των Ουκρανών κατά της Ρωσίας που θυμίζει ... ελληνικό εμφύλιο και Βιετνάμ - Ο ρόλος των ΗΠΑ

«Καμένη γη»! - Η βρόμικη τακτική των Ουκρανών κατά της Ρωσίας που θυμίζει ... ελληνικό εμφύλιο και Βιετνάμ - Ο ρόλος των ΗΠΑ
Οι Αμερικανοί ήταν οι πρώτοι, μετά τους Ναζί, που χρησιμοποίησαν μαζικά εμπρηστικά μείγματα
Ο στρατός του ουκρανικού καθεστώτος άρχισε πρόσφατα να χρησιμοποιεί ένα νέο όπλο: ένα drone τροποποιημένο για να ψεκάζει εμπρηστικές ουσίες στο έδαφος, με στόχο την πρόκληση πυρκαγιών και ζημιών σε προσωπικό και στρατιωτικό εξοπλισμό της Ρωσίας.
Ενώ τα δυτικά μέσα ενημέρωσης ισχυρίζονται ότι τα ουκρανικά, αποκαλούμενα «dragon drones», χρησιμοποιούν ένα μείγμα σκόνης αλουμινίου και οξειδίου του σιδήρου, γνωστό και ως θερμίτης, ο Ρώσος στρατιωτικός αναλυτής Alexei Leonkov υποστηρίζει ότι πιθανότατα τα drones μεταφέρουν «μείγματα πυρογέλης» που είναι πιο αποτελεσματικά από τα μείγματα σε σκόνη.
«Συνήθως, τέτοια μείγματα χρησιμοποιούνταν σε μάχες σε δασικές περιοχές για να προκαλέσουν πολλαπλές πυρκαγιές και να αναγκάσουν τουςμαχητές να αποχωρήσουν», εξηγεί ο Alexei Leonkov, ο οποίος είναι επίσης αρχισυντάκτης του περιοδικού Arsenal Otechestva, σε συνέντευξή του στο Sputnik.

1_175.jpg

Οι Αμερικανοί, για παράδειγμα, τα χρησιμοποίησαν στο Βιετνάμ και έχουν επίσης χρησιμοποιηθεί σε άλλους πολέμους, όπως ο ελληνικός εμφύλιος πόλεμος, με τους γνωστούς βομβαρδισμούς κατά θέσεων ανταρτών του ΔΣΕ.
Τα «dragon drones» λειτουργούν ουσιαστικά ως ιπτάμενα φλογοβόλα, εξηγεί ο Leonkov: όταν φτάνουν στον στόχο, πετούν χαμηλά και διασπείρουν το εμπρηστικό μείγμα που λειτουργεί όπως το ναπάλμ.
Όσον αφορά την αποτελεσματικότητα αυτών των drones, ο Leonkov υποστηρίζει ότι η ακρίβεια και η αξιοπιστία τους είναι αμφισβητή, ενώ τονίζει πως τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα δεν θα μείνουν αδρανή και απλώς θα παρακολουθούν τα drones να πετούν.
Σε ερώτηση σχετικά με την ομοιότητα αυτής της νέας τακτικής της Ουκρανίας με τη χρήση εμπρηστικών όπλων από τη Γερμανία κατά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο και από τους Ναζί στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Leonkov σημειώνει ότι ορισμένες τακτικές αλλάζουν ελάχιστα με την πάροδο του χρόνου.
«Υπάρχει επίσης το ζήτημα της αδιάκριτης χρήσης εμπρηστικών μιγμάτων ή ναπάλμ», προσθέτει.
«Οι Αμερικανοί ήταν οι πρώτοι, μετά τους Ναζί, που χρησιμοποίησαν μαζικά εμπρηστικά μείγματα. Στο Βιετνάμ, χρησιμοποίησαν ναπάλμ για να πυρπολήσουν χωριά και τα γύρω δάση και χωράφια... Και ποιοι εκπαιδεύουν τους Ουκρανούς; Οι Αμερικανοί. Οπότε δεν είναι έκπληξη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης