Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτήσεις τρόμου πάνω από τη Βαλτική - Δύο γερμανικά Eurogfighters ήρθαν αντιμέτωπα με τα ρωσικά Sukhoi Su-30

Πτήσεις τρόμου πάνω από τη Βαλτική - Δύο γερμανικά Eurogfighters ήρθαν αντιμέτωπα με τα ρωσικά Sukhoi Su-30
Τα γερμανικά μαχητικά συνόδευσαν αεροσκάφη Tu-142 και Su-30 της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας στον εναέριο χώρο πάνω από τη Βαλτική
Μαχητικά αεροσκάφη Eurofighter της Γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας, που συμμετέχουν στην αποστολή αεροπορικής αστυνόμευσης του ΝΑΤΟ στη Βαλτική Θάλασσα, απογειώθηκαν εκτάκτως λόγω ρωσικών στρατιωτικών αεροσκαφών, σύμφωνα με δήλωση της Γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας που δημοσιεύθηκε στο X (πρώην Twitter).
«Σήμερα, οι δυνάμεις ταχείας αντίδρασής μας τέθηκαν σε επιφυλακή από την αεροπορική βάση Laage (στο ομοσπονδιακό κρατίδιο του Mecklenburg-Vorpommern) και από το αεροδρόμιο Lielvarde στη Λετονία, λόγω ρωσικών αεροσκαφών που πετούσαν χωρίς σχέδιο πτήσης και χωρίς σήμα αναμεταδότη», ανέφερε η Γερμανική Πολεμική Αεροπορία.
Διευκρινίστηκε επίσης ότι τα γερμανικά μαχητικά συνόδευσαν αεροσκάφη Tu-142 και Su-30 της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας στον εναέριο χώρο πάνω από τη Βαλτική.
Συνήθως, τέτοιες περιπτώσεις αφορούν την άμεση απογείωση των Eurofighter για λίγα λεπτά, προκειμένου να ελεγχθούν πιθανοί κίνδυνοι και, εάν χρειαστεί, να αντιμετωπιστούν. Ωστόσο, οι αμοιβαίοι έλεγχοι είναι κυρίως ρουτίνας.
Νωρίτερα, το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι όλες οι πτήσεις της ρωσικής στρατιωτικής αεροπορίας διεξάγονται σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες για τη χρήση του εναέριου χώρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης