Τελευταία Νέα
Διεθνή

Από το Kursk στο Donetsk και πάλι ... πίσω - Σε πανικό o Ουκρανός αρχιστράτηγος αναδιατάσσει μάταια δυνάμεις πριν την τελική κατάρρευση

Από το Kursk στο Donetsk και πάλι ... πίσω - Σε πανικό o Ουκρανός αρχιστράτηγος αναδιατάσσει μάταια δυνάμεις πριν την τελική κατάρρευση
Το δημοσίευμα του Politico τονίζει ότι η ρωσική επίθεση στην περιοχή του Donbass κερδίζει δυναμική, βάζοντας δύκοσλα στους Ουκρανούς
Τα επιτεύγματα των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στην απελευθέρωση των εδαφών της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk από τον έλεγχο του Κιέβου αναγκάζουν τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να ανασυγκροτήσουν τις μονάδες τους.
Αυτά τα στρατεύματα συμμετείχαν κατά το παρελθόν σε επιθέσεις στην περιοχή του Kursk, γράφει η εφημερίδα Politico, επικαλούμενη Ουκρανούς στρατιωτικούς.
«Οι απώλειες μεταξύ των Ουκρανών αυξάνονται ραγδαία», αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα αναγνωρίζοντας την πικρή -για Ουκρανία και Δύση- πραγματικότητα στα πεδία της μάχης.
Παράλληλα, το δημοσίευμα τονίζει ότι η ρωσική επίθεση στην περιοχή του Donbass κερδίζει δυναμική.
Η αύξηση των απωλειών μεταξύ του ουκρανικού στρατού αναγκάζει τον Ανώτατο Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Oleksandr Syrsky να λάβει απόφαση για αναδιάταξη ορισμένων μονάδων από την περιοχή Kursk.
Προηγουμένως, ο Γραμματέας του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Sergei Shiogu σημείωσε ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις ήθελαν να αποσπάσουν τη Ρωσία από την επίθεση στο Donbass με μια επίθεση στην περιοχή του Kursk, αλλά ο ρωσικός στρατός συνεχίζει να προελαύνει στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk.
Στις 6 Αυγούστου, τα ουκρανικά στρατεύματα εισέβαλαν παρανόμως σε ρωσικές θέσεις στην περιοχή του Kursk.
Ωστόσο, όπως διευκρινίζει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, η επίθεση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων διεκόπη βίαια από την επόμενη, μόλις, ημέρα.
Από την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην κατεύθυνση του Κουρσκ, ο εχθρός έχει χάσει περισσότερους από 14 χιλιάδες στρατιώτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης