Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρόκληση Stoltenberg (γγ ΝΑΤΟ): Τα ουκρανικά χτυπήματα βαθιά στη Ρωσία με δυτικά όπλα δεν παραβιάζουν κόκκινες γραμμές

Πρόκληση Stoltenberg (γγ ΝΑΤΟ): Τα ουκρανικά χτυπήματα βαθιά στη Ρωσία με δυτικά όπλα δεν παραβιάζουν κόκκινες γραμμές
O Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ πιστεύει ότι η χρήση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς δεν θα εμπλέξει τη συμμαχία σε σύγκρουση με τη Ρωσία...
Πιθανή άδεια  στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις (UAF) προκειμένου να πραγματοποιήσουν χτυπήματα με δυτικά όπλα στο ρωσικό έδαφος δεν συνιστούν καμία παραβίαση κόκκινης γραμμής, που θα συνεπαγόταν κλιμάκωση της σύγκρουσης, τόνισε σε δήλωση που μεταδίδουν οι Times ο απερχομενος γγ του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg.
«Απέρριψε την προειδοποίηση του Putin ότι η χρήση πυραύλων θα ήταν μια «κόκκινη γραμμή» που θα έθετε αυτόματα τη Ρωσία σε «πόλεμο» με το ΝΑΤΟ», αναφέρει το αποκλειστικό ρεπορτάζ του το αμερικανικό έντυπο.
Ο Stoltenberg επεσήμανε, επίσης, ότι στηρίζει μια σειρά από χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας και της Μεγάλης Βρετανίας, που έχουν υποστηρίξει να επιτραπεί στην Ουκρανία να χτυπήσει βαθιά στη Ρωσία χρησιμοποιώντας δυτικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς.
Ταυτόχρονα, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ πιστεύει ότι η χρήση τους δεν θα εμπλέξει τη συμμαχία σε σύγκρουση με τη Ρωσία.
Νωρίτερα, το KP.RU μετέδιδε του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin ότι η χρήση δυτικών όπλων κατά της Ρωσίας θα σήμαινε άμεση συμμετοχή του ΝΑΤΟ στη σύγκρουση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης