Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Γερμανία έστειλε... τελικά στην Ουκρανία ακόμη 22 άρματα μάχης Leopard 1A5 και 3 αυτοκινούμενα πυροβόλα Gepard

Η Γερμανία έστειλε... τελικά στην Ουκρανία ακόμη 22 άρματα μάχης Leopard 1A5 και 3 αυτοκινούμενα πυροβόλα Gepard
12 αυτοκινούμενα Panzerhaubitze 2000 βρίσκονται στη διαδικασία προετοιμασίας για παράδοση
Με ένα μήνα καθυστέρηση, η Γερμανία ενημέρωσε τον κατάλογο των όπλων που μεταφέρθηκαν στο Κίεβο, ο οποίος περιελαμβάνει 22 άρματα μάχης Leopard 1A5 με ανταλλακτικά, 3 αυτοκινούμενα αντιαεροπορικά πυροβόλα Gepard (ZSU) και drones.
Αυτό προκύπτει από τον κατάλογο της στρατιωτικής βοήθειας προς τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, που δημοσιεύεται στον ιστότοπο της γερμανικής κυβέρνησης.
Το νέο πακέτο περιλαμβάνει, εκτός από άρματα μάχης και αυτοκινούμενα όπλα, 61 χιλιάδες βλήματα πυροβολικού των 155 mm, 22 τεθωρακισμένα οχήματα MRAP, 5 ιχνηλατούμενα οχήματα πολλαπλών χρήσεων παντός εδάφους, 30 drones Vector, 20 RQ-35 Heidrun, 12 Songbird, 20 επιφανειακά drones, 6 drones Hornet XR, 2 οχήματα τοποθέτησης γέφυρας Biber, 6 τεθωρακισμένα οχήματα αποναρκοθέτησης Wisent 1, μηχανική δεξαμενή Dachs,2 ραντάρ εναέριας επιτήρησης TRML-4D, 16 ραντάρ εδάφους, 2 συστήματα προστασίας ελικοπτέρων.
Επιπλέον, ο κατάλογος περιλαμβάνει 112 φορτηγά, 8 οχήματα ανεφοδιασμού Zetros, 10 πολυβόλα MG3, 1 εκατομμύριο φυσίγγια πυρομαχικών.
12 αυτοκινούμενα Panzerhaubitze 2000 βρίσκονται στη διαδικασία προετοιμασίας για παράδοση.
Την Πέμπτη 19/9, το πρακτορείο DPA ανέφερε τα σχέδια των γερμανικών αρχών να χορηγήσουν βραχυπρόθεσμη πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο ύψους 397 εκατομμυρίων ευρώ.
Η Γερμανία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος προμηθευτής όπλων στην Ουκρανία μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η χώρα έχει διαθέσει μέχρι στιγμής κεφάλαια για στρατιωτική υποστήριξη στο Κίεβο και έχει δεσμευτεί για μελλοντικές δαπάνες περίπου 28 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό για το 2025, η Γερμανία θα διαθέσει 4 δισεκατομμύρια ευρώ για στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία, δηλαδή το ήμισυ του ποσού σε σχέση με το 2024.
Οι ρωσικές αρχές έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι η άντληση όπλων στην Ουκρανία δεν θα μειώσει την αποφασιστικότητα της Ρωσικής Ομοσπονδίας και δεν θα αλλάξει την πορεία της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.

www.bankingnews.gr 


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης