Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σκληραίνει τη στάση της στο μεταναστευτικό και η Ρωσία – Ο νέο νόμος Putin θα τεθεί σε ισχύ τον Φεβρουάριο του 2025

Σκληραίνει τη στάση της στο μεταναστευτικό και η Ρωσία – Ο νέο νόμος Putin θα τεθεί σε ισχύ τον Φεβρουάριο του 2025

Οι αλλαγές στον μεταναστευτικό νόμο

Σχετικά Άρθρα
Οι ρωσικές αρχές αναπτύσσουν μια βάση δεδομένων για μετανάστες χωρίς έγγραφα που θα αντιμετωπίσουν απαγόρευση οδήγησης, γάμου και εγγραφής των παιδιών τους στο σχολείο από τον επόμενο χρόνο, ως μέρος των νέων νόμων που στοχεύουν στον αυστηρότερο έλεγχο της μετανάστευσης.
Οι περιορισμοί προέρχονται από τη νομοθεσία που υπέγραψε ο πρόεδρος Vladimir Putin τον περασμένο μήνα, η οποία θεσπίζει ένα « καθεστώς απέλασης » που επιτρέπει την παρακολούθηση και την απέλαση μεταναστών χωρίς έγγραφα χωρίς να απαιτείται δικαστική απόφαση.
Οι νέοι νόμοι πρόκειται να τεθούν σε ισχύ στις 5 Φεβρουαρίου 2025.
Ο Αστυνομικός Συνταγματάρχης και Πρώτος Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών της Ρωσίας που επιβλέπει τη μεταναστευτική πολιτική, είπε ότι η κατάρτιση της βάσης δεδομένων θα απαιτήσει σημαντική συνεργασία μεταξύ των κυβερνητικών υπηρεσιών.
«Μόλις συμπεριληφθούν στη βάση δεδομένων, αυτά τα άτομα θα αποκλείονται από την οδήγηση οχημάτων, την πρόσβαση σε τραπεζικές υπηρεσίες, την εγγραφή περιουσίας, τη σύναψη ή τη λύση γάμου, καθώς και την εγγραφή παιδιών σε νηπιαγωγεία και σχολεία», τόνισε στην επιχειρηματική εφημερίδα Kommersant σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε.
Το υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας ανέφερε προηγουμένως ότι ο αριθμός των μεταναστών στη χώρα μειώθηκε από 8,5 εκατομμύρια πέρυσι σε 6,1 εκατομμύρια από τον Σεπτέμβριο του 2023.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης