Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση στη Wall, λόγω κατοχύρωσης κερδών μετά το ράλι – Στο -0,35% ο S&P 500, o Nasdaq -0,3%

Πτώση στη Wall, λόγω κατοχύρωσης κερδών μετά το ράλι – Στο -0,35% ο S&P 500, o Nasdaq -0,3%
Αρνητικά πρόσημα στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης...
Πτωτικά κινούνται οι βασικοί δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, με τους επενδυτές να κατοχυρώνουν τα κέρδη της χθεσινής συνεδρίασης που χαρακτηρίστηκε από επενδυτικό ενθουσιασμό μετά την πρώτη μείωση των επιτοκίων από τη Federal Reserve από το 2020.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο δείκτης Dow Jones σημειώνει πτώση -0,24% στις 42.000 μον., ο δείκτης S&P 500 υποχωρεί -0,35% στις 5.700 μον. ενώ ο δείκτης Nasdaq διολισθαίνει -0,3% στις 18.000 μον.
Παρά ταύτα, οι τρεις δείκτες αναμένεται να καταγράψουν εβδομαδιαία κέρδη, με τον S&P 500 να αυξάνεται σχεδόν 1,6% μέχρι το κλείσιμο της Πέμπτης.
Ο Dow σημειώνει άλμα 1,5%, ενώ ο Nasdaq υπεραποδίδει με άνοδο 1,9%.

Στις εταιρικές ειδήσεις, ο ναυτιλιακός κολοσσός FedEx υποχωρούσε 11%, αφού η εταιρεία μείωσε τις προοπτικές κερδών της για το σύνολο του έτους και περιόρισε το guidance των εσόδων της.
Η δε Nike σημείωνε άνοδο περισσότερο από 7% μετά την ανακοίνωση ότι ο CEO John Donahoe θα αντικατασταθεί στις 13 Οκτωβρίου.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο Brent διολισθαίνει 0,7% στα 74,1 δολάρια το βαρέλι. Ο χρυσός καταγράφει άνοδο 0,8% στα 2.636 δολάρια ανά ουγκιά, επίπεδο που αποτελεί νέο ενδοσυνεδριακό υψηλό.
Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημειώνει άνοδο 0,8% έναντι του γεν ενώ ενισχύεται οριακά έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,16 δολ./ευρώ.
Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται 3 μονάδες βάσης υψηλότερα στο 3,74%.

«Τα πρώτα οικονομικά δεδομένα μετά την μείωση των επιτοκίων θα πρέπει να έχει ικανοποιήσει τη Fed» δήλωσε ο Chris Larkin, διευθύνων σύμβουλος συναλλαγών και επενδύσεων για το ηλεκτρονικό εμπόριο από τη Morgan Stanley.
«Οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας είναι χαμηλότερες από το αναμενόμενο, δεν θα δημιουργήσουν άμεσα ανησυχίες περί υπερβολικής επιβράδυνσης στην αγορά εργασίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης