Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Τουρκία πρώτη σε εξαγωγές drones, ξεπερνάει τις ΗΠΑ και την Κίνα – Τα bayraktar έχουν κατακλύσει τον κόσμο

Η Τουρκία πρώτη σε εξαγωγές drones, ξεπερνάει τις ΗΠΑ και την Κίνα – Τα bayraktar έχουν κατακλύσει τον κόσμο
Δεν είναι μόνο οι… Belharra στον πόλεμο
Σχετικά Άρθρα
Η Τουρκία έχει γίνει ο μεγαλύτερος προμηθευτής μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV) στον κόσμο, λόγω της επιτυχίας των drones της σε ζώνες συγκρούσεων όπως το Αζερμπαϊτζάν, η Ουκρανία και η Λιβύη.
Τα δεδομένα από το Κέντρο για μια Νέα Αμερικανική Ασφάλεια (CNAS) σχετικά με την παγκόσμια αγορά στρατιωτικών UAV υπογραμμίζουν την άνοδο της Τουρκίας στην κορυφή λόγω των ισχυρών επιδόσεων της τα τελευταία χρόνια.
Η έκθεση σημειώνει ότι η τεχνολογία των drone έχει γίνει ολοένα και πιο διαδεδομένη τα τελευταία 30 χρόνια, με έναν αυξανόμενο αριθμό κρατικών και μη φορέων που αποκτούν αυτές τις δυνατότητες.
Σύμφωνα με στοιχεία του CNAS, η Κίνα, η Τουρκία και οι ΗΠΑ έχουν πραγματοποιήσει συνολικά 69 πωλήσεις ένοπλων στρατιωτικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε 40 διαφορετικές χώρες από το 2018.
Η Τουρκία αντιπροσώπευε το 65% των πωλήσεων, με την Κίνα να καταλαμβάνει το 26% και τις ΗΠΑ μόλις το 8%.

GHHbNHcWwAAg7Sd.jpg

Η Κίνα, από την πλευρά της, έφτασε στο αποκορύφωμά της στις πωλήσεις drone το 2014, αλλά μέχρι το 2021, η Τουρκία έσφιξε την αγορά και έγινε ο μεγαλύτερος προμηθευτής στον κόσμο.
Η έκθεση αποδίδει αυτό στην αποτελεσματικότητα των τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε συγκρούσεις στη Λιβύη, το Καραμπάχ και την Ουκρανία.
Οι ειδικοί περιγράφουν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar ως αλλαγή παιχνιδιού στο πεδίο της μάχης, με δημοτικότητα να εκτείνεται πέρα από την Ασία και την Αφρική στα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
Από τον Σεπτέμβριο του 2024, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB2 αποτελούν μέρος των αποθεμάτων έξι χωρών του ΝΑΤΟ και τεσσάρων χωρών της ΕΕ, συνεχίζοντας να εκτελούν με επιτυχία τις αποστολές τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης