Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τρόμος στην Ουκρανία - Τα νέα high - tech οπλικά συστήματα που επιστρατεύουν οι Ρώσοι στον πόλεμο - Ποια είναι τα 5 κορυφαία

Τρόμος στην Ουκρανία - Τα νέα high - tech οπλικά συστήματα που επιστρατεύουν οι Ρώσοι στον πόλεμο - Ποια είναι τα 5 κορυφαία
Πέντε σημαντικά νέα συστήματα όπλων επιστρατεύθηκαν πρόσφατα στη ζώνη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης
Ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας και απόστρατος συνταγματάρχης του Σοβιετικού και Ρωσικού Στρατού, Anatoliy Matviychuk, βετεράνος επιχειρήσεων στο Αφγανιστάν και τη Συρία, παρουσιίασε στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik τα πέντε σημαντικά νέα συστήματα όπλων που επιστρατεύθηκαν πρόσφατα στη ζώνη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης.
Αυτή την εβδομάδα, η Ρωσία γιόρτασε την Ημέρα των Οπλοποιών, τιμώντας τους κατασκευαστές των όπλων που προστατεύουν την πατρίδα, συμπεριλαμβανομένων των όπλων που χρησιμοποιούνται τώρα κατά των νατοϊκά οπλισμένων, εκπαιδευμένων και καθοδηγούμενων στρατευμάτων της Ουκρανίας.
Αυτά είναι τα πέντε κορυφαία, σύμφωνα με τον Matviychuk.

Τυφέκιο ελεύθερου σκοπευτή Rekord (SV-98M):

Μια βαθιά εκσυγχρονισμένη εκδοχή του τυφεκίου ελεύθερου σκοπευτή SV-98 με δράση μπουλονιού για δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων, το Rekord (που σημαίνει «Ρεκόρ») είναι ουσιαστικά «ένας εντελώς νέος σχεδιασμός», σύμφωνα με τον Matviychuk.
Το τυφέκιο 7.62 mm είναι πλέον πολύ ελαφρύτερο και έχει θανατηφόρα εμβέλεια μέχρι 1.500 μέτρα (από 1.000 μέτρα στο αρχικό SV-98).
Η εργονομία του τυφεκίου έχει ανασχεδιαστεί πλήρως, περιλαμβάνοντας νέο κοντάκι και υποδοχές για προσάρτηση εξοπλισμού, όπως νυχτερινή όραση και θερμικές κάμερες. Επιπλέον, το νέο τυφέκιο είναι πλήρως συμβατό με κοινά γεμιστήρια 20 σφαιρών SVD.

Πολυβόλο RPL-20:

1_32.webp

Μια νέα εκδοχή του κλασικού σχεδιασμού πολυβόλου RPK του Kalashnikov, το RPL-20 διαθέτει παραλλαγές που μπορούν να ρίξουν φυσίγγια 7.62 ή 5.45.
«Η καινοτομία πίσω από αυτό το όπλο είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιεί γεμιστήρες, τύμπανα ή να τροφοδοτείται ταχύτατα. Το τελευταίο παρέχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα σε σχέση με τα μοντέλα που χρησιμοποιούν μόνο γεμιστήρες», εξήγησε ο Matviychuk. Στην άμυνα, αρκεί να υπάρχει μεγάλη ποσότητα ταινιών πυρομαχικών, και θα λειτουργεί σχεδόν σαν ένα μεγάλο, βαρύ πολυβόλο. Μπορεί επίσης να προσαρτηθεί σε τεθωρακισμένα οχήματα ή ελικόπτερα.

Ρομπότ - καμικάζι Lyagushka:

2_25.webp

«Έχουμε αναλάβει την πρωτοβουλία στην ανάπτυξη ρομπότ καμικάζι κατά του εχθρού», δήλωσε ο Matviychuk, αναφερόμενος στο Lyagushka (που σημαίνει «Βάτραχος»), ένα ρομπότ μάχης με τροχούς και ηλεκτροκινητήρα. Το ρομπότ είναι εξοπλισμένο με τροποποιημένη αντιαρματική νάρκη TM-62 βάρους 10 κιλών (ή άλλες φορτίσεις έως 30 κιλών), και η αποστολή του είναι να πλησιάζει αθέατο σε οχυρωμένες εχθρικές θέσεις και να πυροδοτείται. Το ρομπότ ελέγχεται μέσω ασφαλούς καλωδίου ή ραδιοσυχνότητας και λειτουργεί στη ζώνη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης από την άνοιξη του 2024.

Αμυντικό σύστημα αντι-drone Rapira:

3_15.webp

Πρόκειται για ένα «εντελώς νέο τύπο αμυντικού συστήματος», σύμφωνα με τον Matviychuk, «ικανό να αναγνωρίζει μικρούς στόχους, να τους στοχεύει και να τους πλήττει με επιτυχία» χρησιμοποιώντας σύγχρονα ραντάρ και μη πυραυλικά όπλα.
Το σύστημα αντι-drone Rapira διαθέτει δύο εκδόσεις: το Rapira-2, εξοπλισμένο με πολυβόλα PKT 7.62 mm, και το Rapira-3, το οποίο χρησιμοποιεί πυραύλους S-8 80 mm με πυροκροτητές εγγύτητας. Και οι δύο εκδόσεις μπορούν να τοποθετηθούν σε διάφορες πλατφόρμες με τροχούς ή ερπύστριες.
Σε συνδυασμό, μπορούν να καταστρέψουν drones οποιουδήποτε μεγέθους ή προφίλ, από μικρά και φθηνά FPV drones μέχρι μεγάλα UAVs τύπου αεροσκάφους.

Βαρύ ερπυστριοφόρο μη επανδρωμένο Karakal:

5_12.webp

Αναπτυγμένο από την Kurganmashzavod, κατασκευάστρια των διάσημων ρωσικών οχημάτων μάχης πεζικού BMP, το Karakal (που σημαίνει «Λυγξ του Καράκαλ») είναι ένα νέο μη επανδωμένο όχημα πολλαπλών χρήσεων 3,4 τόνων με ικανότητα μεταφοράς φορτίου 500 κιλών, εμβέλεια τηλεχειρισμού 1,5 χιλιομέτρων και αντοχή 150 χιλιομέτρων, με μέγιστη ταχύτητα 15 χλμ./ώρα.
Το βαρύ αυτό drone είναι ιδανικό για χρήση στην πρώτη γραμμή, παρέχοντας στους στρατιώτες πυρομαχικά, νερό, τρόφιμα και ικανότητα εκκένωσης τραυματιών οποιαδήποτε στιγμή, μέρα ή νύχτα, υπό οποιεσδήποτε καιρικές ή εδαφικές συνθήκες.
Εξοπλισμένο με τρεις κάμερες, συμπεριλαμβανομένης νυχτερινής όρασης, το drone μπορεί θεωρητικά ακόμα και να εξοπλιστεί εφόσον υποστεί αναβάθμιση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης