Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Στη μάχη της Ουκρανίας 16.000 εθελοντές από τη Μέση Ανατολή - Ενισχύστε τα δυτικά σύνορα της Ρωσίας

Putin: Στη μάχη της Ουκρανίας 16.000 εθελοντές από τη Μέση Ανατολή - Ενισχύστε τα δυτικά σύνορα της Ρωσίας
Στους φιλορώσους αυτονομιστές του Donbass τα κατασχεμένα δυτικά όπλα
Σχετικά Άρθρα

Οδηγίες στον Ρώσο υπουργό Άμυνας, Sergei Soigu να προχωρήσει στην κατάρτιση ενός σχεδίου για την ενίσχυση των δυτικών συνόρων της Ρωσίας λόγω των ενεργειών του ΝΑΤΟ έδωσε στη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin, ο οποίος παράλληλα ενθάρρυνε να σταλούν στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία και 16.000 εθελοντές μαχητές από τη Μέση Ανατολή και συγκεκριμένα από τη Συρία.
Ο πρόεδρος Putin χαιρέτισε τις πληροφορίες που του μετέφερε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, σύμφωνα με τις οποίες περίπου 16.000 εθελοντές κυρίως από τη Μέση Ανατολή – δηλαδή από τη Συρία – θέλουν να πολεμήσουν στο ουκρανικό μέτωπο.
Ο Ρώσος πρόεδρος τάχθηκε υπέρ της πρότασης να σταλούν αυτοί οι «εθελοντές» στον πόλεμο της Ουκρανίας, αναφέροντας πως πρέπει να επιτραπεί να πολεμήσουν σε αυτούς που στέκονται δίπλα στη Ρωσία.
«Αν βλέπετε ότι υπάρχουν ανθρώποι που θέλουν να πάνε εκεί εθελοντικά και το κάνουν όχι για τα χρήματα, αλλά για να βοηθήσουν αυτούς που ζουν στο Donbass, τότε θα πρέπει να τους πλησιάσουμε και να τους βοηθήσουμε να πάνε στη ζώνη μάχης» είπε ο Putin.

Σχέδιο ενίσχυσης των δυτικών συνόρων

«Όσον αφορά την ενίσχυση των δυτικών συνόρων της Ρωσίας σε σχέση με τις ενέργειες που λαμβάνουν τα κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ και ως απάντηση σε αυτές, χρειάζεται περαιτέρω δράση.
Σας ζητώ να ετοιμάσετε ένα ξεχωριστό σχέδιο και να με ενημερώσετε για αυτό.
Βάσει αυτού, θα λάβουμε και τις κατάλληλες αποφάσεις στο απώτερο μέλλον» είπε απευθυνόμενος στον Ρώσο υπουργό Άμυνας ο Putin.
Μάλιστα ο Soigu ενημέρωσε τον Ρώσο πρόεδρο ότι ήδη ένα τέτοιο σχέδιο καταρτίζεται και ότι κοντεύει να ολοκληρωθεί σχετικά με την προστασία των δυτικών συνόρων της Ρωσίας.
«Υπάρχει μια συνεχής άφιξη στρατευμάτων κάθε ημέρα, τα οποία αναπτύσσονται και όλο αυτό τη στιγμή που δεν υπάρχει κάτι να τους απειλεί.
Μας φαίνεται ότι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση, αναπτύσσοντας το μέγιστο δυνατό αριθμό δυνάμεων και εξοπλισμού από την άλλη πλευρά των συνόρων» είπε ο Soigu.

Στους φιλορώσους τα κατασχεμένα δυτικά όπλα


Ο Ρώσος πρόεδρος συμφώνησε και με την πρόταση Soigu για την αποστολή των δυτικών πυραυλικών συστημάτων και όπλων που κατέσχεσαν οι Ρώσοι στρατιώτες από τους Ουκρανούς στο πεδίο της μάχης, στους φιλορώσους αυτονομιστές μαχητές των Δημοκρατιών του Donetsk και του Luhansk.
Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας πρότεινε την παράδοση αμερικανικής κατασκευής αντιαρματικών και αντιαεροπορικών συστημάτων, όπως τα Javelin και Stinger, στους φιλορώσους αυτονομιστές μαχητές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης