«Εξασφαλίζοντας άλλο ένα 0,38%, ώστε να μπούμε ξανά στη Βουλή, στερούμε βουλευτές από την "Μητσοτάκης ΑΕ"», τόνισε ο Γιάνης Βαρουφάκης
«Για ένα κόμμα της Αριστεράς, μια παράταξη που πασχίζει για τους ανθρώπους, όχι για τα αξιώματα, η εκλογή στη Βουλή δεν είναι αυτοσκοπός. Είναι μέσο περιορισμού της εξουσίας της Δεξιάς και, παράλληλα, προστασίας των απροστάτευτων», τόνισε, εισαγωγικώς, στην ομιλία του ο Γιάνης Βαρουφάκης.
«Πόρτα-πόρτα από απόψε. Γειτονιά-γειτονιά. Πλατεία-πλατεία. Για να μεταδώσουμε στους πολίτες το μήνυμα που αποδεικνύει ότι λάβαμε το δικό μας μήνυμα την 21η Μάη. Ότι δεν λέμε στους ψηφοφόρους τι να κάνουν. Ότι τους θεωρούμε ώριμους συμπολίτες μας που ξέρουν καλύτερα από όλους γιατί αυτή η φωνή πρέπει να είναι στη Βουλή», προσέθεσε ακόμη.
Να στερήσουμε βουλευτές από την «Μητσοτάκης ΑΕ»
Δίνοντας δε, έμφαση στη σημασία εισόδου του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη στη Βουλή, ο επικεφαλής του ανέφερε: «Εξασφαλίζοντας άλλο ένα 0,38%, ώστε να μπούμε ξανά στη Βουλή, στερούμε βουλευτές από την "Μητσοτάκης ΑΕ". Ποτέ ένας τόσο εφικτός στόχος δεν θα μείωνε τόσο πολύ την κοινοβουλευτική δύναμη της Δεξιάς. Πέραν του ότι θα περιορίσει την αυτοδυναμία του κ. Μητσοτάκη, η είσοδος ενός μη πατερναλιστικού κόμματος της Αριστεράς στη Βουλή, όπως απέδειξαν οι λίγοι βουλευτές του ΜέΡΑ25 τα τελευταία τέσσερα χρόνια, φέρνει στη Βουλή τη φωνή των αγωνιστών και, παράλληλα, εκμαιεύει πληροφορίες και υλικό που μόνο από τη Βουλή μπορούν τα κινήματα να αντλήσουν, ώστε να πληροφορούνται οι αγωνιστές εκεί έξω για πράγματα που δεν θα μάθαιναν ποτέ. Επιπλέον, ένα τέτοιο κόμμα στη Βουλή είναι χρήσιμο ως καταλύτης της ενότητας των ασυμβίβαστων αγωνιστών, της ανιδιοτελούς Αριστεράς. Το έχουμε ήδη αποδείξει. Η απόδειξη είναι σήμερα σε αυτή την αίθουσα όπου βρισκόμαστε όλες και όλοι, ενωμένοι μετά από χρόνια χωριστών μονοπατιών, επειδή το ΜέΡΑ25 ήταν στη Βουλή».
Αλλαγές στα ψηφοδέλτια
Εν τω μεταξύ, ανακατατάξεις γίνονται στα ψηφοδέλτια του κόμματος. Ειδικότερα, ο Γ. Βαρουφάκης πήρε την απόφαση στις εκλογές του Ιουνίου να είναι υποψήφιος στο Νότιο Τομέα Αθηνών, στην Α' Αθήνας και Α' Θεσσαλονίκης (την οποίαν, άλλωστε, εκπροσώπησε στην προηγούμενη Βουλή).
Η Σοφία Σακοράφα θα παραμείνει επικεφαλής στο Ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ο Δημήτρης Στρατούλης μετακινείται στην Β' Πειραιά. Ο Καθηγητής Νίκος Θεοχαράκης θα είναι στην δεύτερη θέση του Νότιου Τομέα Αθηνών, ενώ την δεύτερη θέση στο Ψηφοδέλτιο Επικρατείας καταλαμβάνει η Πάολα Ρεβενιώτη. Η Δέσποινα Χαραλαμπίδου μετακινείται στη δεύτερη θέση της Α' Θεσσαλονίκης, ενώ την τέταρτη θέση στο Ψηφοδέλτιο Επικρατείας καταλαμβάνει ο Μιχάλης Κριθαρίδης.
Στο Ψηφοδέλτιο Επικρατείας εντάσσεται, εξ άλλου, και η Νένα Βενετσάνου.
Ακόμη, στην τελευταία, τιμητική, θέση στην Α' Αθήνας θα είναι ο ηθοποιός Γιώργος Χρανιώτης, όπως επίσης, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην Κατασκευή του Μετρό Θεσσαλονίκης Μάκης (Θωμάς) Μιχαλόπουλος, στην Α' Θεσσαλονίκης, ακόμη ο Καθηγητής Γιάννης Κουζής και η Αλέκα Μακρή, στην τελευταία και προτελευταία θέση αντιστοίχως, στο Βόρειο Τομέα Αθηνών.
Τέλος, το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς Νάντια Βαλαβάνη επιλέγει, επίσης, την τελευταία θέση στο ψηφοδέλτιο του νομού Ηρακλείου.
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών