Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκλογές - Γαλλία: Ο επόμενος πρωθυπουργός που θα επιλέξει ο Macron, αν κερδίσει η Αριστερά

Εκλογές - Γαλλία: Ο επόμενος πρωθυπουργός που θα επιλέξει ο Macron, αν κερδίσει η Αριστερά
Την παραίτησή του θα υποβάλει ο πρωθυπουργός Gabriel Attal
Σχετικά Άρθρα
Το επιτελείο του Emmanuel Macron «πιάνει δουλειά» εν μέσω ανακοίνωσης των επίσημων εκλογικών αποτελεσμάτων, καθώς ο Gabriel Attal θα υποβάλει -όπως αναμενόταν- την παραίτησή του μετά τη μεγάλη πτώση του κυβερνώντος κόμματος.
Αν επιβεβαιωθεί η νίκη της Αριστεράς, ο Γάλλος πρόεδρος έχει τις παρακάτω επιλογές για τη θέση του/της πρωθυπουργού από το Νέο Λαϊκό Μέτωπο (αριστερή συμμαχία):

- Ο Jean-Luc Melenchon, επικεφαλής της Αριστεράς, 72 ετών: σταθερός στη γαλλική αριστερή πολιτική για δεκαετίες και κατείχε υπουργικές θέσεις σε προηγούμενες κυβερνήσεις όταν ήταν μέλος του Σοσιαλιστικού Κόμματος.
Φλογερός ρήτορας, είναι μια από τις πιο διχαστικές φυσιογνωμίες της γαλλικής πολιτικής σκηνής και έχει μια ιδιαίτερα δύσκολη σχέση με τον πρόεδρο Macron.

- Η Marine Tondelier των Οικολόγων, 37 ετών: μεγάλωσε στο Henin-Beaumont, μια πόλη στη βόρεια Γαλλία που είναι γνωστή ως προπύργιο της Εθνικης Συεπίρωσης και της Marine Le Pen.
Εκλέχτηκε ως μέλος της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης το 2014. 

- Ο Raphael Glucksmann των Σοσιαλιτών, 44 ετών: επικεφαλής της λίστας των σοσιαλιστών υποψηφίων στις ευρωεκλογές του Ιουνίου. Κέρδισε σχεδόν το 14% των ψήφων.

- Ο Laurent Berger, 55 ετών: πρώην επικεφαλής ενός από τα κύρια συνδικάτα της Γαλλίας, του μετριοπαθούς CFDT. Έχει ιστορικό ισχυρής αντίθεσης με την Εθνική Συσπείρωση.
Ο Berger είπε ότι δεν θέλει να γίνει πρωθυπουργός, αλλά άλλοι στην αριστερά προέβαλαν το όνομά του, λέγοντας ότι θα μπορούσε να είναι μια ενωτική φιγούρα και μια δημοφιλής εναλλακτική του Melenchon.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης