Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Εκνευριστικά απογοητευτική συνεδρίαση με κλείσιμο στο χαμηλό ημέρας

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Εκνευριστικά απογοητευτική συνεδρίαση με κλείσιμο στο χαμηλό ημέρας
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Το καλό κλίμα στην Ευρώπη δε βοήθησε, ίσως γιατί εμείς στη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής, είχαμε πάει λίγο καλύτερα από τις ξένες αγορές. Δεν βοήθησε επίσης, η αναβάθμιση των προοπτικών από τη DBRS. Δεν μπορούμε να πούμε πως η εικόνα που είδαμε σήμερα μας άρεσε. Στα Τάρταρα ο τζίρος και το επενδυτικό ενδιαφέρον. Οι επενδυτές έχουν εξαφανιστεί και το δείχνουν τα επίσημα στοιχεία της ΕΧΑΕ των τελευταίων μηνών. Είχαμε σχετικό θέμα σήμερα. Στο τέλος και με τους βασικούς δείκτες στις ΗΠΑ να ενισχύονται άνω του 1% και τον DAX στη Γερμανία να είναι στο +0,9%, εμείς κλείσαμε στο χαμηλό ημέρας και με απώλειες 0,62%. Σκέτη απογοήτευση!

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Δίνει τη δική της μάχη για να ξεπεράσει τα 4 ευρώ, αλλά το γενικότερο κλίμα δε βοηθάει. Στα 3,98 ευρώ σήμερα και με οριακές απώλειες 0,03%.

MOTOR OIL: Δυνατή πίεση ασκήθηκε στη μετοχή προς το τέλος της συνεδρίασης. Αν και το πρωί είχε φτάσει ενδοσυνεδριακά μέχρι και τα 22,32 ευρώ (+0,18%) και ήταν ή οριακά υψηλότερα ή οριακά χαμηλότερα στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης, προς το τέλος αυξήθηκε η πίεση και πριν τις τελικές δημοπρασίες πήγε μέχρι και στα 21,90 ευρώ (-1,71%). Εκεί έκλεισε τελικά, δηλαδή στο χαμηλό ημέρας και με υψηλό όγκο για τα δεδομένα της συνεδρίασης.

AEGEAN: Η Optima Bank περιμένει καλή αύξηση πωλήσεων αλλά σημαντική μείωση των καθαρών κερδών, λόγω αυξημένων εξόδων, αλλά και καθήλωση αρκετών νέων αεροσκαφών, λόγω συντήρησης. Το γνωστό θέμα με τους κινητήρες. Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή η αποζημίωση που θα λάβει και ίσως πει κάτι η διοίκηση στην τηλεδιάσκεψη που θα γίνει την Πέμπτη. Στα 21 εκατ. ευρώ από 37 εκατ. ευρώ τα κέρδη εξαμήνου που περιμένει, μειωμένα κατά 43,3%. Στα 11,34 ευρώ και στο -0,87%.

ΤΙΤΑΝ: Από τις μετοχές που ξεχώρισαν σήμερα. «Κλειδί» η είσοδος στη Νέα Υόρκη και η αποτίμηση που θα της δώσουν. Η μόνη στον FTSE 25 με κέρδη πάνω από 1%. Συγκεκριμένα έκλεισε στα 32,50 ευρώ με άνοδο 2,04%.

JUMBO: Καλή υποχώρηση σήμερα, μετά την ανοδική κίνηση των τελευταίων δύο συνεδριάσεων, λόγω των ανακοινώσεων για τις πωλήσεις Αυγούστου και της σύγκλησης έκτακτης γενικής συνέλευσης για αγορά ιδίων μετοχών. Στα 24,20 ευρώ και στο -2,50%.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Αν και έχει ανακοινωθεί η εξαγορά, έχει περάσει αρκετό διάστημα χωρίς νέα. Έχει βέβαια δοθεί χρονοδιάγραμμα, αλλά όπως ορθά είχε αναλύσει η στήλη, θα πάρει αρκετό καιρό μέχρι να απελευθερωθεί ρευστότητα από θεσμικούς και άλλους επενδυτές.

ΑΔΜΗΕ: Διαπραγματευόταν σήμερα χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,058 ευρώ ανά μετοχή. Θα έχει και άλλο μέχρι τέλος του έτους, αλλά το σημαντικό είναι να παρθεί μία τελική απόφαση από την Κύπρο για τη διασύνδεση. Νομίζουμε πως έχει επηρεάσει την πορεία της μετοχής. Στα 2,1450 ευρώ και στο -2,72%. Έχασε το μέρισμα και λίγο ακόμη.

ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ: Κίνησαν λίγο τις μετοχές του κλάδου οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, αλλά όχι σπουδαία πράγματα. Με άνοδο 0,82% η Interlife και 1,61% η Intracom. Αμετάβλητη η ΚΛΜ με υψηλό όγκο.

UNIBIOS: Νέα υψηλά 12,5 ετών έγραψε η μετοχή. Έχει ειπωθεί στο παρελθόν ότι θέλει να κάνει εξαγορές, οι δουλειές πάνε καλά, μένει πάντως να δούμε και κάποια ανακοίνωση. Η αποτίμηση πάνω από τα 31 εκατ. ευρώ. Την Πέμπτη θα γίνει η αποκοπή του δικαιώματος για την επιστροφή κεφαλαίου των 0,02 ευρώ ανά μετοχή. Στα 1,8350 ευρώ και στο +7,31% με συναλλαγές 130 χιλ. τεμαχίων.

ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ: Με μεγάλο όγκο για τα δεδομένα της η πίεση σήμερα της μετοχής. Στα 2,48 ευρώ και στο -2,75% με 29 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης