Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τρόμος στη Δύση, η αρχή του τέλους - Η Ρωσία προετοιμάζει το χώρο πυρηνικών δοκιμών στη Novaya Zemlya

Τρόμος στη Δύση, η αρχή του τέλους - Η Ρωσία προετοιμάζει το χώρο πυρηνικών δοκιμών στη Novaya Zemlya

Η τελευταία δοκιμή ήταν η έκρηξη μιας κεφαλής 70 κιλοτόνων στη θέση της σήραγγας A13-N σε βάθος 600 μέτρων

Η Ρωσία ετοίμασε ένα χώρο πυρηνικών δοκιμών στο νησί Novaya Zemlya για νέες… πυρηνικές δοκιμές και ήδη η πληροφορία έχει σκορπίσει τον πανικό στη Δύση.
Αυτό ανακοινώθηκε σε συνέντευξη με τον υποναύαρχο Andrey Sinitsyn, επικεφαλής της μονάδας δοκιμών πυρηνικών όπλων, στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, σημείωσε ότι η εγκατάσταση είναι πλήρως προετοιμασμένη για την επανέναρξη των πυρηνικών δοκιμών, οι οποίες δεν έχουν διεξαχθεί στο χώρο από τις 24 Οκτωβρίου 1990.
Η τελευταία δοκιμή ήταν η έκρηξη μιας κεφαλής 70 κιλοτόνων στη θέση της σήραγγας A13-N σε βάθος 600 μέτρων, μετά την οποία η τοποθεσία έκλεισε εν μέρει.
«Η εγκατάσταση είναι έτοιμη να επαναλάβει τις πυρηνικές δοκιμές «ανά πάσα στιγμή» εάν δοθεί η κατάλληλη εντολή από τα πάνω», σημείωσε ο Andrey Sinitsyn.

severnaya-chast-arhipelaga-novaya-zemlya-2015_590.jpg

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι δυτικές χώρες παρακολουθούν ενεργά τις ρωσικές δραστηριότητες σε αυτό το χώρο δοκιμών, όπως αποδεικνύεται από τις περσινές δορυφορικές εικόνες, οι οποίες έδειξαν τις δραστηριότητες των κατασκευαστικών υπηρεσιών.
«Το πιο σημαντικό για εμάς είναι να μην διαταραχθεί η εκπλήρωση των κρατικών καθηκόντων.
Εάν η εργασία ρυθμιστεί να συνεχίσει τις δοκιμές, θα ολοκληρωθεί εγκαίρως», πρόσθεσε.
Σημείωσε επίσης ότι ο χώρος, καθώς και οι εγκαταστάσεις εργαστηρίου και δοκιμών, είναι έτοιμοι.
Το προσωπικό έχει επίσης ενημερωθεί για τη δυνατότητα πυρηνικών δοκιμών.
Ο ρωσικός χώρος δοκιμών, που βρίσκεται στο απομακρυσμένο αρχιπέλαγος Novaya Zemlya στον Αρκτικό Ωκεανό, ήταν το μέρος όπου η Σοβιετική Ένωση πραγματοποίησε περισσότερες από 200 πυρηνικές δοκιμές, συμπεριλαμβανομένης της έκρηξης της ισχυρότερης πυρηνικής βόμβας του κόσμου το 1961.

729_486_560d54c133c09.jpg

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης άρχισαν να δημοσιεύουν πληροφορίες σχετικά με την ετοιμότητα να πραγματοποιήσουν νέες πυρηνικές δοκιμές αφού η Δύση άρχισε να συζητά ενεργά τη δυνατότητα χρήσης δυτικών όπλων για να χτυπήσει ρωσικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Ουκρανία.
Εκείνη την εποχή, ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin προειδοποίησε επίσης τη Δύση ότι θα πολεμούσε απευθείας τη Ρωσία εάν η Ουκρανία επιτρεπόταν να χτυπήσει ρωσικό έδαφος με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς που κατασκευάστηκαν στη Δύση και υποσχέθηκε να λάβει αντίποινα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης