Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μια ματιά στα αποτελέσματα α΄ εξαμήνου της Lavipharm – Συνεχίζεται η ανοδική πορεία, τι θα φέρει growth

tags :
Μια ματιά στα αποτελέσματα α΄ εξαμήνου της Lavipharm – Συνεχίζεται η ανοδική πορεία, τι θα φέρει growth
Η συνεισφορά των νέων φαρμάκων θα φανεί από το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους
Σχετικά Άρθρα
Περαιτέρω βήματα εντός του δρόμου που έχει χαράξει κάνει η Lavipharm με τη διοίκηση να φέρνει τα αποτελέσματα που έχει υποσχεθεί.
Η πορεία του πρώτου εξαμήνου της τρέχουσας χρήσης έδειξε συνέχιση της ανάκαμψης, η οποία πιθανότατα θα επιταχυνθεί το επόμενο διάστημα λόγω των νέων εξαγορών που έχει κάνει.
Πιο συγκεκριμένα η Lavipharm αύξησε τις πωλήσεις της στο εξάμηνο στα 26,3 εκατ. ευρώ από 25,9 εκατ. ευρώ (μετά rebate και clawbacks ύψους 4,3 εκατ. ευρώ από 3,2 εκατ. ευρώ), ενώ τα EBITDA λόγω της επίδρασης του stock option plan υποχώρησε στα 5,9 εκατ. ευρώ από 6,1 εκατ. ευρώ. Αν δε ληφθεί η επιβάρυνση τότε θα ανέρχονταν στα 6,6 εκατ. ευρώ από 6,1 εκατ. ευρώ.
Η τελική γραμμή έχει σημαντική άνοδο λόγω αναγνώρισης φορολογικής απαίτησης ύψους 5,7 εκατ. ευρώ . επί της απομείωσης της αξίας συμμετοχών στις θυγατρικές εταιρείες Lavipharm Active Services και Lavipharm Dermocosmetics και της διαφοράς μεταξύ λογιστικής και φορολογικής βάσης με βάση την επικείμενη εκκαθάριση των εν λόγω θυγατρικών εταιρειών.
Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 7,74 εκατ. ευρώ από 2,2 εκατ. ευρώ.
Από την εξέλιξη αυτή βελτιώθηκαν τα ίδια κεφάλαια στα 51,1 εκατ. ευρώ από 42,7 εκατ. ευρώ.
Ο καθαρός δανεισμός μειώθηκε περαιτέρω στα 22.5 εκατ. ευρώ.
Πολύ καλές ήταν και οι λειτουργικές ταμειακές ροές οι οποίες κάλυψαν τις επενδύσεις.

Η συνέχεια…

Εντός του Φεβρουαρίου 2024 ξεκίνησε η διάθεση στην Ελληνική αγορά του πρώτου τοπικώς παραγόμενου συνταγογραφούμενου σκευάσματος φαρμακευτικής κάνναβης.
Εντός του Μαΐου 2024 ξεκίνησε η διάθεση των φαρμακευτικών προϊόντων Lonarid N®, Lonalgal®.
Εντός του Ιουνίου 2024 ξεκίνησε η διάθεση του φαρμακευτικού προϊόντος Flagyl®, η συμφωνία για την εξαγορά του οποίου είχε λάβει χώρα στο τέλος του 2023.
Παράλληλα η διοίκηση εξετάζει και νέες εξαγορές.
Επίσης, διακόπηκε η δραστηριότητα φαρμακαποθήκης και υπηρεσιών logistics προς τρίτους (3PL) και ανατέθηκε η διακίνηση των προϊόντων και των εμπορευμάτων του Ομίλου στην Διακίνησις ΑΕ.
Επίσης αποφασίστηκε να τεθούν σε εκκαθάριση οι θυγατρικές Lavipharm Active Services MAE και Lavipharm Dermocosmetics MAE.
Εντός του Ιουλίου 2024 ο Όμιλος ήλθε σε συμφωνία με την Τikun Olam για την επέκταση της συνεργασίας τους αναφορικά με την διάθεση της φαρμακευτικής κάνναβης για 5 επιπλέον έτη (συνολικά μέχρι το Δεκέμβριο 2033) έναντι τιμήματος 3,2 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης