Τελευταία Νέα
Πολιτική

Dimitrov: Αντιμετωπίζουμε πολύ σοβαρά τη Συμφωνία των Πρεσπών - Ο διάλογος συνεχίζεται

tags :
Dimitrov: Αντιμετωπίζουμε πολύ σοβαρά τη Συμφωνία των Πρεσπών - Ο διάλογος συνεχίζεται
Έγινε σκληρή προσπάθεια για να καταλήξουμε στη Συμφωνία των Πρεσπών, τόνισε ο κ. Dimitrov
Γενναία προσπάθεια για να αποφύγει να απαντήσει στο ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με το ρεπορτάζ του BBC για ύπαρξη «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα, κατέβαλε ο υπουργός Εξωτερικών της Β. Μακεδονίας, N. Dimitrov, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.
Ο κ. Dimitrov υποστήριξε ότι υπάρχουν ακόμη θέματα τα οποία βρίσκονται σε διάλογο μεταξύ Ελλάδας και Β. Μακεδονίας και το εν λόγω ζήτημα είναι κάτι που μάλλον αφορά «εσωτερική συζήτηση» σε κάθε χώρα.
Υποστήριξε ότι ο ίδιος έχει εργαστεί σκληρά για τη Συμφωνία των Πρεσπών.
«Ζω και αναπνέω τη συμφωνία των Πρεσπών εδώ και μήνες…
Επίσης μερικές φορές τη βλέπω στα όνειρά μου. Έτσι βλέπω ολοζώντανο το άρθρο 4, παράγραφος 3 της συμφωνίας, που λέει ότι συμφωνήσαμε να μην παρεμβαίνουμε στις εσωτερικές υποθέσεις του άλλου.
Το άρθρο του BBC και τα ζητήματα που ήγειρε είναι κάτι για τον ελληνικό εσωτερικό πολιτικό διάλογο, ίσως είναι ζήτημα διεθνών υποχρεώσεων, αλλά δεν νομίζω ότι είναι χρήσιμο για εκεί που θέλουμε να πάμε, δηλαδή για το ότι ανοίξαμε μια νέα σελίδα, ξεκλειδώσαμε μια τεράστια δυναμική φιλίας και συνεργασίας, για μας να εμπλακούμε σε μια τέτοια συζήτηση.
Αυτό θα πρέπει να είναι θέμα ελληνικής συζήτησης» σχολίασε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας.  
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης