Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Μητσοτάκης βολεύεται με την επικράτηση Κασσελάκη-Ανδρουλάκη σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ – Καμία πιθανότητα για πρόωρες εκλογές

Ο Μητσοτάκης βολεύεται με την επικράτηση Κασσελάκη-Ανδρουλάκη σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ – Καμία πιθανότητα για πρόωρες εκλογές
Η ΝΔ διαθέτει 157 βουλευτές + Αυγενάκη +Κατσιβαρδά που δεν θα την ξαναβρεί ποτέ.
Στην κυβέρνηση ξορκίζουν το ζήτημα των πρόωρων εκλογών παρόλο που κάποιοι καλοθελητές προσπαθούν να πείσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη τα ευεργετήματα για τον ίδιον μια εκλογικής αναμέτρησης, δηλαδή την «λίστα» που θα τον κάνει να δημιουργήσει μια κοινοβουλευτική ομάδα στα μέτρα του.

Δεν θα κάνει εκλογές παρά τις εισηγήσεις

Ασφαλώς, αυτά τα πράγματα δεν είναι σοβαρά.
Η ΝΔ διαθέτει 157 βουλευτές + Αυγενάκη +Κατσιβαρδά που δεν θα την ξαναβρεί ποτέ.
Επίσης, αν προκηρύξει εκλογές είναι σίγουρο ότι ο κόσμος θα του γυρίσει την πλάτη και γιατί είναι κουρασμένος με τις πολλαπλές εκλογικές αναμετρήσεις από το 2023 και γιατί στις προηγούμενες εκλογές η κοινωνία έστειλε μήνυμα στην κυβέρνηση, το οποίο δεν είναι σίγουρο αν το εξέλαβε σωστά.
Επίσης, αυτά που λέγονται ότι ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ είναι διασπασμένα και θα έχει άνετη επικράτηση δεν παίζουν.
Ο Μητσοτάκης σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις είναι γύρω στο 30% και δεν μπορεί να πάει παραπάνω. Εν πάση περιπτώση, πρόωρες εκλογές δεν γίνονται ούτε για την προεδρική εκλογή ούτε για την συνταγματική αναθεώρηση, θα γίνουν κανονικά το 2027.

Αλλαγές σε γενικούς γραμματείς και κόμμα

Οι επόμενες κινήσεις της Νέας Δημοκρατίας είναι οι εξής;
Θα γίνουν αλλαγές στους γενικούς γραμματείς της κυβέρνησης και μετά το καλοκαίρι αλλαγές στις γραμματείες του κόμματος.
Η κυβέρνηση θα κριθεί από την ετοιμότητα στο πεδίο των πυρκαγιών και παράλληλα, βάζει στόχο το rebout του κυβερνητικού έργου από τον Σεπτέμβρη.

Ρευστό το ΠΑΣΟΚ

Την ίδια ώρα, στην Κεντροαριστερά τα πράγματα είναι πολύ ρευστά.
Στο ΠΑΣΟΚ ο αγώνας για την αρχηγία άνοιξε και αναμένονται και άλλοι παίκτες.
Η Άννα Διαμαντοπούλου το σκέφτεται να κατέβει και όπως είναι φυσικό θέλει να πάρει το εκσυγχρονιστικό μπλοκ μαζί της.
Αν κατέβει, μπορεί κάποιοι να ακυρώσουν την υποψηφιότητά τους και να συνασπιστούν γύρω της.

Τα δεδομένα για Δούκα-Ανδρουλάκη-Γερουλάνο

Όμως, αυτή τη στιγμή και βάσει της δημοσκόπησης που έγινε από τη GPO τρεις είναι οι βασικοί διεκδικητές: ο Ανδρουλάκης που διατηρεί ένα καθαρό προβάδισμα γιατί η αντίθετη ψήφος είναι διασκορπισμένη σε πολλούς υποψηφίους, ο Χάρης Δούκας που ξεφουσκώνει όμως και όπως φαίνεται του παίρνει πολλές δυνάμεις από την Αθήνα ο Παύλος Γερουλάνος που δείχνει να είναι μία εναλλακτική ενωτική λύση που ήδη συγκεντρώνει μεγάλο ποσοστό υποστηρικτών. Μέχρι τον Οκτώβριο θα δούμε πολλά, τα ποσοστά μπορεί να έχουν αλλάξει όπως και ο αριθμός των υποψηφίων.

Ο Κασσελάκης φοβάται το δημοψήφισμα

Στον ΣΥΡΙΖΑ τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα.
Στα όργανα παίχθηκε ένα μεγάλο δράμα μεταξύ των αμφισβητιών του Κασσελάκη και του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο θα συνεχιστεί και αργότερα.
Ο Κασσελάκης φοβάται το δημοψήφισμα για το ποιος θα ηγηθεί στο νέο σχηματισμό γιατί ξέρει ότι χάνει από τον Αλέξη Τσίπρα.
Οι γαλλικές εκλογές και η πύρρειος νίκη των αριστερών δυνάμεων έχουν τονώσει τις προσδοκίες όσων στην Ελλάδα μιλούν για σύμπραξη των κομμάτων της Κεντροαριστεράς, ουσιαστικά ευνοούν τους αντιπάλους του Κασσελάκη και τους αντιπάλους του Ανδρουλάκη, κυρίως τον Δούκα.
Συνολικά, όμως, αν στα κόμματα επικρατήσουν Κασσελάκης-Ανδρουλάκης είναι σίγουρο ότι σύμπραξη κομμάτων δεν θα έχουμε. Και αυτό εξυπηρετεί κυρίως τον Μητσοτάκη που θέλει μια διασπασμένη Κεντροαριστερά.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης