Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παππάς: Ο ΣΥΡΙΖΑ ηγέτιδα δύναμη μιας προοδευτικής συμμαχίας

Παππάς: Ο ΣΥΡΙΖΑ ηγέτιδα δύναμη μιας προοδευτικής συμμαχίας
Τα αποτελέσματα των γαλλικών εκλογών αποτελούν «ένα πολύ σοβαρό πολιτικό μάθημα και προς εμάς, τη βάση και την ηγεσία», είπε ο τομεάρχης Οικονομικών του κόμματος
«Στη Γαλλία επιβραβεύτηκε το πολιτικό αντανακλαστικό των κομμάτων της Αριστεράς, τα οποία ανταποκρίθηκαν -πιεζόμενα, βεβαίως, από τις εξελίξεις- και ανέπτυξαν ένα εκλογικό μέτωπο, χωρίς να διαλύσουν τα κόμματά τους και έχοντας ένα πάρα πολύ σαφές πρόγραμμα», τόνισε ο Νίκος Παππάς, μιλώντας στα Parapolitika FM.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και τομεάρχης Οικονομικών, Οικονομίας και Ανάπτυξης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία χαρακτήρισε τα αποτελέσματα των γαλλικών εκλογών ως «ένα πολύ σοβαρό πολιτικό μάθημα και προς εμάς, τη βάση και την ηγεσία». Συμπληρώνοντας ότι «προφανώς πρέπει να ξεκινήσουν οι συνεργασίες από χαμηλά, προφανώς να υπάρξει συνεργασία εντός κοινοβουλίου και στους ενδιάμεσους θεσμούς κοινωνικής εκπροσώπησης, αλλά εδώ χρειάζονται και ηγετικές πρωτοβουλίες».
Ο ίδιος θύμισε, μάλιστα, την πολιτική απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, που συνεδρίαση το Σάββατο, λέγοντας: «Η απόφαση της Κ.Ε. λέει ότι θα γίνουμε η κινητήρια και ηγέτιδα δύναμη στη δημιουργία μίας προοδευτικής εκλογικής συμμαχίας. Είναι ένα τεράστιο βήμα για τον ΣΥΡΙΖΑ αυτό».
Σχολιάζοντας απόψεις περί ανάγκης διάλυσης των κομμάτων που θα συμμετάσχουν σε έναν νέο φορέα, απάντησε ότι «η προοπτική ρευστοποίησης των κομμάτων θα επιφέρει ένα ακόμα κύμα απογοήτευσης στον προοδευτικό κόσμο μετά από τα δυσμενή εκλογικά αποτελέσματα» και ότι τα κόμματα πρέπει να διατηρήσουν την αυτοτέλειά τους ως καταλύτες αυτή της προσπάθειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης