Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο Κασσελάκης επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ, θα στείλει στη σύνταξη τον Τσίπρα και στα αζήτητα τους «87» – Πώς επηρεάζεται το ΠΑΣΟΚ;

Ο Κασσελάκης επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ, θα στείλει στη σύνταξη τον Τσίπρα και στα αζήτητα τους «87» – Πώς επηρεάζεται το ΠΑΣΟΚ;
Ο Στέφανος Κασσελάκης διατηρεί ισχυρό προβάδισμα για την ανάληψη της ηγεσίας του κόμματος και πάλι.
Oι τελευταίες δημοσκοπήσεις σχετικά με τα κόμματα της Κεντροαριστεράς αποτυπώνουν ένα ανορθολογικό τοπίο.
Στον ΣΥΡΙΖΑ, παρόλο που εκδιώχθηκε με το χειρότερο τρόπο από τα όργανα του κόμματος, ο Στέφανος Κασσελάκης διατηρεί ισχυρό προβάδισμα για την ανάληψη της ηγεσίας του κόμματος και πάλι.
Είναι ξεκάθαρο από τον τρόπο που κινούνται οι «87», που έθεσαν θέμα πόθεν έσχες για τους υποψηφίους, που μιλούν για bullying κ.ά., ότι εντέλλονται από μία αόρατη αρχή, τον Αλέξη Τσίπρα προφανώς.

Υπάρχει ρεύμα υπέρ του Κασσελάκη, ο Τσίπρας δεν επηρεάζει κανέναν πια

Γι’ αυτό και δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι όλες αυτές οι διαδικασίες πολιτικής εξόντωσης του Στέφανου Κασσελάκη έχουν αφετηρία τον Αλέξη Τσίπρα που μετά το θυελλώδες συνέδριο, θέλει να διώξει από το κόμμα τον Κασσελάκη και να φέρει στην ηγεσία ένα δικό του πρόσωπο, τον Σωκράτη Φάμελλο.
Και όμως, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, το πιθανότερο σενάριο είναι να επικρατήσει ο Κασσελάκης του Φάμελλου και να αποκλείσει πλέον όλη την ομάδα του Τσίπρα από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτό θα σημάνει, λένε πολιτικοί αναλυτές, και το πολιτικό τέλος του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δεν έχει πλέον καμία επιρροή στην κοινωνία, παρά μόνο σε ένα μικρό κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ.

Αστάθμητος παράγοντας ο Πολάκης, δεν θα συνεργαστεί με τους 87

Αστάθμητος παράγοντας, βέβαια, στην διαδικασία των εκλογών είναι ο Παύλος Πολάκης. Δεν θέλει να τα βρει με τον Στέφανο Κασσελάκη, διαθέτει ένα καλό νούμερο υποστηρικτών οι οποίοι, όμως, δεν θα πάνε στον Σωκράτη Φάμελλο στην περίπτωση που στο δεύτερο γύρο έχουμε μάχη Κασσελάκη-Φάμελλου. Μην ξεχνάμε ότι οι λεγόμενοι «87» ήθελαν διακαώς την διαγραφή του Πολάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί ο Πολάκης να τάχθηκε μαζί τους για την πρόταση μομφής στον Κασσελάκη, όμως, δεν θα συνεργαστεί μαζί τους για την αρχηγία.

Χάνει την αξιωματική αντιπολίτευση αλλά θα παραμείνει δυνατό

Ποιο θα είναι όμως, το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ αν ο Κασσελάκης βγει αρχηγός…;
Το κόμμα βρίσκεται στην 4η ή 5η θέση διότι είναι διασπασμένο ουσιαστικά.
Το έχουμε ξαναπεί ότι αν βγει ξανά ο Κασσελάκης στο κόμμα, οι «87» θα αποχωρήσουν.
Το κόμμα θα χάσει βουλευτές που θα ανεξαρτητοποιηθούν και έτσι η αξιωματική αντιπολίτευση θα πάει στο ΠΑΣΟΚ. Όμως, θα πρέπει να εκτιμήσουμε κάποια στοιχεία.
Οι αποδοκιμασίες προς στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αποτελούν την νομενκλατούρα του κόμματος, το βαθύ κόμμα, η θετική άποψη του κόσμου για τον Κασσελάκη, με τα λάθη του και τις επιλογές, δείχνουν ότι με Κασσελάκη ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάει στο 3%, αλλά μπορεί να ξαναπιάσει διψήφιο ποσοστό και να αντέξει την πίεση από το ΠΑΣΟΚ.
Αλλωστε και ο Κασσελάκης θέλει το κόμμα να το στρέψει προς το Κέντρο. Οι δε «87» που ονειρεύονται νέο κόμμα, θα έχουν την τύχη της Νέας Αριστεράς, δηλαδή στα αζήτητα…

Πώς επηρεάζεται το ΠΑΣΟΚ από τις εξελίξεις στην Κουμουνδούρου

Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να επηρεαστεί με τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά των πιο αριστερών τάσεων ή των πασοκογενών που δεν θέλουν τον Κασσελάκη, θέλουν να πιάσουν στασίδι στην επόμενη μέρα της Κεντροαριστεράς.
Ένα από τα σχέδιά τους ήταν και είναι να κολλήσουν στο ΠΑΣΟΚ, σε περίπτωση μόνο που βγει σε αυτό ο Χάρης Δούκας, με τον οποίον είναι συνομιλητές.
Προσβλέπει πολλά σε αυτά τα στελέχη ο Δούκας.
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ένα μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στον Ανδρουλάκη και τον Δούκα και η αρχηγία θα καθοριστεί από τις συμμαχίες του δεύτερου γύρου.
Λέγεται στην πολιτική πιάτσα ότι ήδη υπάρχει μία συμμαχία δύο υποψηφίων που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα.
Όμως, σχεδόν όλοι οι υποψήφιοι έχουν ταχθεί κατά του Νίκου Ανδρουλάκη και δύσκολα θα συνεργαστούν μαζί του. Πόσο μάλλον αν είναι ντέρμπι μέχρι τελευταία στιγμή.

Σωτήρης Πίκουλας
sotirispikoulas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης