Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Αγνόησε την άνοδο των ξένων αγορών – Ποιες μετοχές πιέστηκαν

Μετά το κλείσιμο του Χ.Α. – Αγνόησε την άνοδο των ξένων αγορών – Ποιες μετοχές πιέστηκαν
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Δυνατό το άνοιγμα στη Wall Street και βελτίωσε τη διάθεση στις αγορές της Ευρώπης. Οι επενδυτές είδαν θετικά τις δηλώσεις του προέδρου της FED στο Jackson Hole. Εμείς στο Χ.Α. είχαμε πάλι μία άτονη διάθεση και δεν ακολουθήσαμε. Κλείσαμε με μικρές απώλειες 0,24%. Για να το γράψουμε απλά, δυστυχώς αυτή είναι η αγορά μας. Λίγοι επενδυτές, με τους μισούς πιθανότατα να λείπουν σε διακοπές, και άλλους να μη συμμετέχουν για διάφορους λόγους (ρευστότητας, εγκλωβισμού, προσμονής καλύτερων τιμών κ.α.), άρα, άμα κάνετε τις πράξεις δεν έχουμε πολλές δυνατότητες. Είναι κάπως απογοητευτική έως εκνευριστική η εικόνα των τελευταίων ημερών. Ελπίζουμε από την επόμενη εβδομάδα να αλλάξει.

MOTOR OIL: Πιέσεις δέχθηκε σήμερα η μετοχή και είναι ξανά κοντά στη σημαντική όπως θεωρούμε στήριξη. Η επόμενη εβδομάδα είναι κρίσιμη αφού και αποτελέσματα δημοσιεύει και το rebalancing του MSCI θα γίνει. Άρα θα έχει εκροές λόγω αποχώρησης από τον MSCI Greece Standard. Νομίζουμε πως θα δώσει ευκαιρίες για είσοδο σε ελκυστικές τιμές. Ήδη μας φαίνεται ελκυστική. Στα 21,14 ευρώ και στο -2,58% με όγκο πάνω από 520 χιλ. τεμάχια και τζίρο 11,2 εκατ. ευρώ. Ο υψηλότερος μεταξύ των εισηγμένων σήμερα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ξεχώρισε σήμερα η Πειραιώς, αλλά οι άλλες συστημικές δεν είχαν την ίδια διάθεση. Μεγάλο το discount των ελληνικών τραπεζών και κυρίως της Πειραιώς έναντι των ευρωπαϊκών σε όρους P/TBV. Στα 3,8940 ευρώ και στο +1,88% η ΠΕΙΡ και με μικρές απώλειες οι 3 άλλες συστημικές.

ΕΥΔΑΠ: Και πάλι μεταξύ των μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης με τη χειρότερη συμπεριφορά. Άραγε στο αρμόδιο υπουργείο βλέπουν αυτήν την απαξίωση του περιουσιακού στοιχείου της χώρας; Στα 5,51 ευρώ και στο -2,48% με καλό όγκο 44 χιλ. τεμαχίων.

VIOHALCO: Συνεχίστηκε η άνοδος και η μετοχή ξεπέρασε ξανά τα 6 ευρώ ενδοσυνεδριακά, αλλά έκλεισε ακριβώς εκεί και με άνοδο 1,01%. Η αποτίμηση είναι ελκυστική αφού από τις τόσες συμμετοχές που έχει ο όμιλος, μόνο η Cenergy καλύπτει την αποτίμηση της Viohalco στο ταμπλό. ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ και Noval δηλαδή είναι σαν να προσφέρονται δωρεάν.

ΟΤΕ: Οι δύο τελευταίες συνεδριάσεις δεν ήταν ικανοποιητικές και ελπίζουμε να μην είναι κάποιο σημάδι επιστροφής στη χρηματιστηριακή συμπεριφορά που είχε παλαιότερα, γιατί αυτό μας θύμισε τελευταία. Νέες πιέσεις σήμερα και ειδικά προς το τέλος παρά το καλό κλίμα στο εξωτερικό. Μάλιστα έκλεισε στο χαμηλό ημέρας και στα 14,62 ευρώ με απώλειες 2,14%.

COCA COLA: Ευτυχώς που δεν ήταν και αυτή πτωτική, αλλιώς η αγορά θα είχε μεγαλύτερες απώλειες.

FOURLIS: Είχαμε πρόσφατα βάλει τη μετοχή σε σύγκριση με τη Viohalco γιατί και οι δύο έχουν θυγατρικές με ανάλογη αποτίμηση. Εδώ θεωρούμε πως το ποσοστό της κεφαλαιοποίησης που μένει για τα ΙΚΕΑ και γενικά για τη λιανική, αν αφαιρέσουμε το ποσοστό που αναλογεί στην Trade Estates, μάλλον είναι χαμηλό. Σήμερα είδαμε μία κίνηση αλλά χρειάζεται ακόμα προσπάθεια. Στα 3,81 ευρώ και στο +1,74%.

INTRALOT: Ξεχώρισε σήμερα από τα μεσαία αν και δεν είχε και την καλύτερη διάθεση. Ίσως να επηρέασε και το γεγονός πως συνολικά η αγορά ήταν αδύναμη αν και στην Ευρώπη η τάση ήταν ανοδική. Στα 1,1480 ευρώ και στο +1,77%.

ΚΡΙ-ΚΡΙ: Έκοψε χθες το μέρισμα και σήμερα πήγε σε νέα ιστορικά, χωρίς να υπολογίζουμε το μέρισμα! Στα 12,30 ευρώ με υψηλό ημέρας τα 12,60 ευρώ.

ΑΒΑΞ: Διαβάσαμε 2-3 φορές την ανακοίνωση, η οποία αφορούσε σε ρυθμιζόμενη πληροφορία για γνωστοποίηση μεταβολής σημαντικού ποσοστού, αλλά δε βγάλαμε νόημα. Αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει, εδώ είμαστε…

REVOIL: Ανάκαμψη και σήμερα από τη μετοχή και με καλό όγκο συναλλαγών. Από τα λίγα μικρά που είχαν αγορές. Στα 1,9150 ευρώ με άνοδο 5,22% και όγκο πάνω από 40 χιλ. τεμάχια.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης