Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού – Στήριξη από τις ελκυστικές αποτιμήσεις

Χρηματιστήριο: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού – Στήριξη από τις ελκυστικές αποτιμήσεις
Τα αποτελέσματα των εισηγμένων θα συνεχίσουν να τραβούν επενδυτικά βλέμματα.
Σχετικά Άρθρα
Η σημαντική υποχώρηση των αγορών των ΗΠΑ στη συνεδρίαση της Παρασκευής, αυξάνει τις ανησυχίες για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας και αναμένεται να φέρει πιέσεις και στην Ελλάδα.
Η αναβάθμιση των προοπτικών από την DBRS μπορεί να λειτουργήσει υποστηρικτικά αλλά η μεγάλη κίνηση αναμένεται να είναι αυτή της Moody’s στις 13/9.
Ο οίκος είναι ο μόνος που δεν έχει δώσει επενδυτική βαθμίδα στην Ελλάδα και αν το κάνει, θα αποτελέσει θετική εξέλιξη.
Η αγορά σήμερα θα ακολουθήσει την τάση των αγορών του εξωτερικού, με κάποιες επιλεκτικές κινήσεις να προσφέρουν στήριξη, λόγω ελκυστικών επιπέδων.
Τα αποτελέσματα των εισηγμένων θα συνεχίσουν να τραβούν επενδυτικά βλέμματα. Αύριο δημοσιεύει εξάμηνο το Αεροδρόμιο Αθηνών και η Fourlis και την Τετάρτη η Aegean και η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ.
Σημειώνεται πως σήμερα οι μετοχές του ΑΔΜΗΕ διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,058 ευρώ ανά μετοχή, με τη διοίκηση να έχει πει πως θα δώσει άλλο τόσο μέχρι το τέλος του έτους.

Eurobank Equities
Η αγορά φαίνεται έτοιμη για πτωτικό άνοιγμα σήμερα, καθώς η διάθεση για αποφυγή ρίσκου στις αγορές του εξωτερικού επικρατεί ενόψει των ανακοινώσεων της FED αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Piraeus Securities
Θα περιμέναμε ένα προσεκτικό ξεκίνημα της εβδομάδας, με τους επενδυτές να προσπαθούν να βρουν μια ισορροπία μεταξύ των καλών αριθμών του ΑΕΠ που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή και δείχνουν ετήσια ανάπτυξη 2,2% το 1ο εξάμηνο του 24 και του αβέβαιου εξωτερικού περιβάλλοντος.

Optima Bank
Αναμένουμε ότι το Χ.Α. θα κινηθεί σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές αγορές σήμερα. Αυτήν την εβδομάδα: Ο ΑΔΜΗΕ διαπραγματεύεται σήμερα χωρίς το μέρισμα. το Αεροδρόμιο Αθηνών δημοσιεύει αύριο αποτελέσματα εξαμήνου και η Η Aegean Airlines την Τετάρτη. Η έκτακτη γενική συνέλευση της Τράπεζας Κύπρου είναι την Παρασκευή, όπως και η αξιολόγηση από τη Moody's της ελληνικής οικονομίας

Beta
Ξεκινώντας την εβδομάδα με την ανακοίνωση των εγχώριων εταιρικών αποτελεσμάτων, συνεχίζοντας υπό το φως της αναβάθμισης των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας από τον DBRS και ενόψει της επικείμενης ετυμηγορίας της Moody's την Παρασκευή, το ΧΑ αναμένεται να σταθεροποιηθεί σήμερα, με τον τόνο να υπαγορεύεται από τις κινήσεις των διεθνών αγορών. Τα τρέχοντα επίπεδα φαίνονται υποστηρικτικά.

Κύκλος
Το ∆ΑΑ ανακοινώνει τα 6μηνιαία αποτελέσματα την Τρίτη, η ΕΛΧΑ με την Aegean την Τετάρτη και η ΓΕΒΚΑ με την Lamda Development την Πέμπτη οπότε η ΕΚΤ είναι πιθανό να μειώσει τα παρεμβατικά της επιτόκια, ενώ την Παρασκευή ανακοινώνει η Moody’s ανακοινώνει την ετυμηγορία της για το ελληνικό αξιόχρεο. Ανοικτό το ενδεχόμενο να ξεπεραστούν οι 1450 μονάδες του Γ.∆. σε συνέχεια της θετικής αξιολόγησης από την DBRS.

Depolas

Συνεχίστηκε και την Παρασκευή το χαμηλό ενδιαφέρον στο ΧΑ, ενώ αυξημένες πιέσεις δέχθηκαν η Ευρώπη, αλλά κυρίως οι ΗΠΑ. Η εβδομάδα που ξεκινά έχει πλούσια ατζέντα με εγχώρια εταιρικά αποτελέσματα για τις ΔΑΑ και ΦΡΛΚ (Τρίτη μσ), ΑΡΑΙΓ και ΕΛΧΑ (Τεταρτη μσ) και ΛΑΜΔΑ την Πέμπτη (μσ). Επίσης, αυξημένη βαρύτητα θα δοθεί στην συνεδρίαση της ΕΚΤ την Πέμπτη, όπου αναμένεται νέα μείωση επιτοκίων κατά 25 μβ, ενώ θα κλείσουμε την εβδομάδα με την αξιολόγηση της Moody’s αργά την Παρασκευή το βράδυ. Η σημερινή μακροοικονομική ατζέντα δεν περιλαμβάνει κάτι ιδιαίτερα σημαντικό πέραν των αποθεμάτων χονδρικής στις ΗΠΑ, τα οποία ωστόσο, ανακοινώνονται στο κλείσιμο του ΧΑ. Ο ΓΔΧΑ μετά από συσσώρευση 3 εβδομάδων αναμένει τον τόνο από τους διεθνείς δείκτες. Πιθανές οι μεγαλύτερες διακυμάνσεις στο εξής καθώς βαδίζουμε και προς την εκπνοή του τριμηνιαίου κύκλου παραγώγων.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης