Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Διατήρηση της στάσης αναμονής με επιλεκτικές κινήσεις – Η Motor Oil στο επίκεντρο

Χρηματιστήριο: Διατήρηση της στάσης αναμονής με επιλεκτικές κινήσεις – Η Motor Oil στο επίκεντρο
Στο εσωτερικό η φωτιά στις εγκαταστάσεις της Motor Oil θα βάλει τη μετοχή στο επίκεντρο.
Σχετικά Άρθρα
Στάση αναμονής αναμένεται να τηρήσουν οι επενδυτές εν όψει της ανακοίνωσης της FED για τα επιτόκια.
Η μείωση των επιτοκίων θεωρείται δεδομένη και θα σημάνει την έναρξη χαλάρωσης της πολιτικής της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας, αλλά τα πονταρίσματα για το ύψος της μείωσης είναι μοιρασμένα μεταξύ 0,25% και 0,50%.
Έτσι οι επενδυτές, σύμφωνα με αναλυτές, αναμένεται να περιμένουν την απόφαση πριν τοποθετηθούν.
Στο εσωτερικό η φωτιά στις εγκαταστάσεις της Motor Oil θα βάλει τη μετοχή στο επίκεντρο. Σημειώνεται πως η φωτιά είναι υπό έλεγχο και σε ύφεση.
Επίσης αποτελέσματα δημοσίευσαν χθες η Noval και σήμερα η Πλαστικά Θράκης για το πρώτο εξάμηνο.
Και η μετοχή του ΑΔΜΗΕ θα παραμείνει στο επίκεντρο, καθώς μετά τη θετική απόφαση από την Κύπρο υπάρχουν και νέες συναντήσεις σήμερα για τη διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου.

Eurobank Equities
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της Ε.Ε. δείχνουν σήμερα ένα ήπια πτωτικό άνοιγμα καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται ενόψει της επικείμενης χαλάρωσης της πολιτικής της FED προετοιμαζόμενη να επανατοποθετηθούν ανάλογα με το μέγεθος της μείωσης των επιτοκίων.

Piraeus Securities

Περιμένουμε επιφυλακτικό άνοιγμα σήμερα εν όψει της απόφασης της FED για τα επιτόκια.

Optima Bank
Αναμένουμε μία ήρεμη συνεδρίαση σήμερα εν όψει των ανακοινώσεων της FED με τον ΑΔΜΗΕ να είναι στο επίκεντρο.

Beta
Αναμένεται άλλη μία συνεδρίαση αναμονής με το επιλεκτικό ενδιαφέρον πιθανότατα να κρατήσει την αγορά σε εγρήγορση.

Κύκλος
Τα μάτια του συνόλου της επενδυτικής κοινότητας του πλανήτη στρέφονται σήμερα προς τις ΗΠΑ καθώς η Federal θα αναγγείλει τις αποφάσεις της για τη μείωση των παρεμβατικών επιτοκίων κατά 25 ή 50 μ.β., μεταδίδοντας το ανάλογο μήνυμα προς τις αγορές. Η κίνηση με στόχο την προσέγγιση των 1446 μονάδων, επόμενη ισχυρή αντίσταση, συνιστά τον επόμενο άθλο για το Γ.∆.

Depolas
Για σήμερα στο επίκεντρο θα βρεθεί η συνεδρίαση της FED, όπου αναμένεται μείωση επιτοκίων με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις να είναι μοιρασμένες μεταξύ των 25 και 50 μβ. Σε κάθε περίπτωση εκτιμούμε ότι ενδεχομένως περισσότερο σημαντική αυτή την φορά θα είναι και η ομιλία Πάουελ, όπου θα πρέπει και να στηρίξει την τελική απόφαση. Πέραν αυτού, η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον πληθωρισμό Αυγούστου (τελική μέτρηση) της Ευρωζώνης, τις εβδομαδιαίες αιτήσεις ενυπόθηκων δανείων και στοιχεία από άδειες κατασκευής και ενάρξεις κατοικιών Αυγούστου στις ΗΠΑ. Στο δια ταύτα, και δεδομένου ότι η FED συνεδριάζει το βράδυ ενδέχεται να έχουμε άλλη μία χαλαρή συνεδρίαση.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης