Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

«Κόκκινο κύμα» περιμένει για τις αμερικανικές εκλογές η UBS – Επικράτηση Trump με ρεπουμπλικανικό Κογκρέσο

«Κόκκινο κύμα» περιμένει για τις αμερικανικές εκλογές η UBS – Επικράτηση Trump με ρεπουμπλικανικό Κογκρέσο
Η UBS αναθεώρησε τις πιθανότητες έκβασης των εκλογών μετά από 10 ημέρες «ασυνήθιστης προεκλογικής δραστηριότητας»
Η τραγική απόδοση του Αμερικανού προέδρου Biden στο πρόσφατο προεδρικό debate με τον Donald Trump έχει προκαλέσει ανησυχία στο ίδιο του το κόμμα, με τους Δημοκρατικούς ηγέτες και τους χορηγούς να εκφράζουν όλο και περισσότερο τις αμφιβολίες τους σχετικά με την ικανότητά του να αντέξει άλλα τέσσερα χρόνια στην εξουσία.
Παρά τις αυξανόμενες εκκλήσεις να παραμερίσει και να αποσυρθεί από την εκστρατεία επανεκλογής του, ο Biden επανέλαβε σταθερά την πρόθεσή του να επιδιώξει τον Λευκό Οίκο.
Αν και απομένουν ακόμη τέσσερις μήνες μέχρι την ημέρα των εκλογών, είναι αξιοσημείωτο ότι οι αριθμοί των εθνικών δημοσκοπήσεων του Biden έχουν μειωθεί μετά το debate της 27ης Ιουνίου.
Μια πρόσφατη έρευνα των New York Times/Siena College δείχνει ότι τώρα ακολουθεί τον πρώην Πρόεδρο Trump κατά 5-6 μονάδες μεταξύ των πιθανών ψηφοφόρων.
«Ο δρόμος του Biden για μια δεύτερη θητεία ήταν ήδη δύσκολος πριν από το debate που βασίζεται σε πρόσφατες δημοσκοπήσεις στις κομβικές πολιτείες που είναι κρίσιμες για μια νίκη στο Εκλογικό Κολλέγιο», ανέφεραν οι στρατηγικοί αναλυτές της UBS.
«Νέες δημοσκοπήσεις ανά πολιτεία αναμένονται τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες», πρόσθεσαν.
Έως ότου ο Πρόεδρος Biden ανακοινώσει την τελική απόφαση για το αν θα αποσυρθεί, η UBS πιστεύει ότι είναι πρόωρο να κάνει κανείς υπερβολικές εικασίες για υποθετικές αντιστοιχίες μεταξύ του Trump και άλλων υποψηφίων, συμπεριλαμβανομένης της αντιπροέδρου Harris.
Ανεξάρτητα από τους υποψηφίους, οι αναλυτές στρατηγικής αναμένουν και τα δύο πολιτικά κόμματα να δώσουν προτεραιότητα στην προσέλευση των ψηφοφόρων τον Νοέμβριο ως τον καθοριστικό παράγοντα για το αποτέλεσμα των εκλογών.
«Οι Δημοκρατικοί πρέπει να παρακινούν τους νεότερους ψηφοφόρους», έγραψαν οι αναλυτές.
«Οι Ρεπουμπλικάνοι πρέπει να ενθαρρύνουν τους ψηφοφόρους που προτιμούν τον Trump να εκφράσουν αυτό το αίσθημα αξιόπιστα στις κάλπες την ημέρα των εκλογών».
Η UBS αναθεώρησε τις πιθανότητες έκβασης των εκλογών μετά από 10 ημέρες «ασυνήθιστης προεκλογικής δραστηριότητας».
Η τράπεζα προβλέπει τώρα μια πιθανότητα 45% για μια «κόκκινη σάρωση», όπου ο Trump κερδίζει με ένα ενιαίο Ρεπουμπλικανικό Κογκρέσο.
Οι πιθανότητες για νίκη Biden με διχασμένο Κογκρέσο είναι πλέον στο 30%, ενώ οι πιθανότητες να κερδίσει ο Trump με διχασμένο Κογκρέσο είναι στο 15%.
Η πιθανότητα μιας «μπλε σάρωσης», με τον Biden να κερδίζει και ένα ενιαίο Δημοκρατικό Κογκρέσο, βρίσκεται στο 10%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης