Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η φονική ρωσική… σφεντόνα - Το Su 57 εκτοξεύει στον αέρα σμήνος mini drones και συντρίβει κάθε αεράμυνα

Η φονική ρωσική… σφεντόνα - Το Su 57 εκτοξεύει στον αέρα σμήνος mini drones και συντρίβει κάθε αεράμυνα
Tα μικροσκοπικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) έχουν σχεδιαστεί ειδικά για ανάπτυξη στο Su-57, με το αεροσκάφος να είναι εξοπλισμένο για να τα μεταφέρει εξωτερικά σε μια ...σφεντόνα ή στην άτρακτό του, επιτρέποντας την αποδέσμευσή τους στον αέρα
Σχετικά Άρθρα
Το ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς, το υπερσύγχρονο Su-57, ενισχύεται περαιτέρω με την ενσωμάτωση νέων mini-drones, σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα μικροσκοπικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) έχουν σχεδιαστεί ειδικά για ανάπτυξη στο Su-57, με το αεροσκάφος να είναι εξοπλισμένο για να τα μεταφέρει εξωτερικά σε μια ...σφεντόνα ή στην άτρακτό του, επιτρέποντας την αποδέσμευσή τους στον αέρα.
Η αποκαλυπτόμενη στρατηγική περιλαμβάνει την ταυτόχρονη εκτόξευση πολλαπλών drones, με το μαχητικό αεροσκάφος να επιβλέπει και να ελέγχει τις συλλογικές ενέργειες του σμήνους, αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Η πολύπλευρη φύση αυτών των drones τα τοποθετεί ως πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία σε σενάρια επίθεσης, αναγνώρισης και ηλεκτρονικού πολέμου.
Η προβλεπόμενη τακτική της ανάπτυξης δεκάδων drones από μια μοίρα Su-57 στοχεύει να επιτρέψει στα μαχητικά να διεισδύσουν αποτελεσματικά στην αντιαεροπορική άμυνα του εχθρού.
Αυτός ο συνδυασμός συντρίβει κάθε αντίπαλο υπερφορτώνοντας τα κανάλια πληροφοριών και εκτελώντας στοχευμένα πλήγματα τόσο στα συστήματα όσο και στον εχθρικό εξοπλισμό, χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό drones και όπλων από το μαχητικό αεροσκάφος.
su_2_1.jpg
Αναφορές υποδεικνύουν ότι υπάρχουν τροποποιήσεις στο Su-57, με στόχο να του επιτρέψουν να ελέγχει και να συντονίζει απρόσκοπτα ένα σμήνος από αυτά τα εξόχως αποτελεσματικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα.
Η αναπτυξιακή τροχιά περιλάμβανε την έναρξη και την τελειοποίηση εξειδικευμένου λογισμικού.
Αυτό το λογισμικό είναι έτοιμο να χρησιμεύσει ως το νευραλγικό κέντρο, διευκολύνοντας την απρόσκοπτη ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ του Su-57 και των αναπτυσσόμενων UAV.
Παράλληλα με τις εξελίξεις του λογισμικού, κατασκευάζεται εξειδικευμένος εξοπλισμός επί του αεροσκάφους για να διασφαλιστεί η συμβατότητα του μαχητικού με τις απαιτήσεις των mini-drones.
su_3.jpg
Επιπλέον, για να διασφαλιστεί η αποτελεσματικότητα αυτών των τροποποιήσεων, δημιουργείται μια ειδική υποδομή δοκιμών.
Αυτή η κρίσιμη φάση στη διαδικασία ανάπτυξης περιλαμβάνει δοκιμές και εμπέδωση των συστημάτων αλληλεπίδρασης μεταξύ του Su-57 και των mini-drones, καθώς και των μηχανισμών συντονισμού μεταξύ των ίδιων των UAV που έχουν αναπτυχθεί.
Η Ρωσία προωθεί ενεργά τις δυνατότητες του προηγμένου μαχητικού αεροσκάφους της πέμπτης γενιάς, του Sukhoi Su-57.
su_4.jpg

Ο κυνηγός

Ενώ οι τελευταίες αναφορές υπογραμμίζουν την ανάπτυξη mini drones, το μη επανδρωμένο αεροσκάφος S-70 Okhotnik (Hunter - Κυνηγός) είναι έτοιμο να αναλάβει έναν κρίσιμο ρόλο παράλληλα με το Su-57.
Επί του παρόντος, το drone Hunter αναμένεται να ολοκληρώσει τις δοκιμές μέχρι το τέλος του 2023 και να ξεκινήσει η παραγωγή του στις αρχές του 2024.
Το drone, που αναπτύχθηκε από το γραφείο σχεδίασης της Sukhoi, είχε την παρθενική του πτήση τον Αύγουστο του 2019.
Στη συνέχεια, τον Σεπτέμβριο του 2019, πραγματοποίησε μια πτήση παράλληλα με ένα Su-57, το ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς.
Η Ρωσία ορίζει το Okhotnik ως ένα κρυφό drone κατασκευασμένο για να μην αφήνει το παραμικρό ίχνος στα ραντάρ.
Αυτό το χαρακτηριστικό επιτρέπει στο αεροσκάφος να διεισδύσει σε άμυνες ή να πλησιάσει εχθρικά μέσα με μικρότερη πιθανότητα εντοπισμού.

su_5.jpg
Το στοίχημα της συνεργασίας επανδρωμένων αεροσκαφών - drones

Τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα μάχης (UCAV) έχουν τη δυνατότητα να επιχειρούν μπροστά από τα επανδρωμένα αντίστοιχά τους και να παρέχουν στους πιλότους πληροφορίες από τους αισθητήρες τους.
Αυτό στοχεύει να προσφέρει μια πιο ολοκληρωμένη και εκτεταμένη άποψη του χώρου μάχης.
Αυτά τα δεδομένα θα μπορούσαν να διευκολύνουν τη χρήση όπλων πολύ μεγάλου βεληνεκούς από τα Su-57 και θα επιτρέψουν την εμπλοκή τόσο με αερομεταφερόμενους όσο και με επίγειους στόχους διατηρώντας παράλληλα μια ασφαλή απόσταση από την εχθρική αεράμυνα και τα αντίπαλα μαχητικά αεροσκάφη.
Η εν λόγω προσέγγιση θα προσφέρει επίσης ένα συμπληρωματικό μέσο για τη βελτιστοποίηση των χαρακτηριστικών του αεροσκάφους, όπως η ικανότητά του να μεταφέρει μεγάλα πυρομαχικά μέσα στις εσωτερικές θέσεις όπλων, γράφουν χαρακτηριστικά οι Eurasian Times.
Επιπλέον, το Okhotnik μπορεί επίσης να επιφορτιστεί με τη στόχευση των πλησιέστερων μαχητικών και βομβαρδιστικών, καθώς και άλλων τύπου αεροσκαφών που τα υποστηρίζουν.
Ο πρωταρχικός στόχος της Μόσχας είναι να εξοπλίσει το UCAV με προσαρμοστικότητα που θα του επιτρέψει να φέρει μια ποικιλία αισθητήρων ή όπλων όπως υπαγορεύεται από τις απαιτήσεις της αποστολής.
Επιπροσθέτως, δίνεται έμφαση στην ταχεία ενσωμάτωση νέων συστημάτων και πυρομαχικών με την πάροδο του χρόνου.
Η έκταση της ρωσικής προόδου όσον αφορά τη δυνατότητα του Su-57 να ελέγχει τα drones σε πραγματικό χρόνο είναι ένα δύσκολο αλλά εντυπωσιακό εγχείρημα.
Καθώς η Ρωσία ξεπερνά κάθε τεχνολογικό σύνορο, η εξελισσόμενη συνέργεια μεταξύ επανδρωμένων και μη επανδρωμένων πλατφορμών υπόσχεται να επαναπροσδιορίσει τα στρατηγικά παραδείγματα και να ενισχύσει την ικανότητα της χώρας στον σύγχρονο εναέριο πόλεμο.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης