Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Φουντώνουν οι αμφιβολίες για την υγεία του Biden - Ο προσωπικός του γιατρός συνάντησε ειδικό στην νόσο Parkinson

ΗΠΑ: Φουντώνουν οι αμφιβολίες για την υγεία του Biden - Ο προσωπικός του γιατρός συνάντησε ειδικό στην νόσο Parkinson
Επισκέφτηκε τον Λευκό Οίκο τουλάχιστον 10 φορές από το 2022
Σχετικά Άρθρα
Κορυφαίος νευρολόγος της Ουάσινγκτον είχε συνάντηση με τον προσωπικό γιατρό του Joe Biden τον Ιανουάριο 2024, όπως προκύπτει από δημοσίευμα της New York Post, εν μέσω τεράστιων αμφιβολιών για την ικανότητα του Αμερικανού προέδρου να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά του και να διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία στις εκλογές του Νοεμβρίου.
Ο Dr. Kevin Cannard, ειδικός στη νόσο του Parkinson στο Ιατρικό Κέντρο Walter Reed, συναντήθηκε με τον προσωπικό γιατρό του προέδρου, Dr. Kevin O'Connor, και δύο ακόμη άτομα στην κλινική του Λευκού Οίκου στις 17 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τα αρχεία.
Ο Dr. John E. Atwood, καρδιολόγος στο Ιατρικό Κέντρο Walter Reed, ήταν επίσης παρών στην συνάντηση των γιατρών στον Λευκό Οίκο.
Τα αρχεία δεν αναφέρουν ποιο ήταν το τέταρτο άτομο που ήταν παρών στην συνάντηση εκείνη την ημέρα. Στις 17 Ιανουαρίου ο Biden βρισκόταν στον Λευκό Οίκο καθώς υποδέχθηκε ηγετικά μέλη της Βουλής και της Γερουσίας για να τους πιέσει για μεγαλύτερη χρηματοδότηση προς την Ουκρανία.
Τα αρχεία καταγραφής επισκεπτών δείχνουν επίσης ότι ο ειδικός επισκέφτηκε τον Λευκό Οίκο τουλάχιστον 10 φορές από το 2022, επισκεπτόμενος σχεδόν πάντα την Ιατρική Μονάδα του κτιρίου (WHMU). Η μονάδα είναι μεγάλη και εξυπηρετεί χιλιάδες στρατιωτικό προσωπικό.

«Είναι πολύ πιθανό να μιλούσαν για τον Biden. Θα έπρεπε να κουράρει (τακτικά) μόνο τον πρόεδρο και την Πρώτη οικογένεια», είπε στην New York Post ο Ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστής Ronny Jackson.
Ισχυρίστηκε ότι ο γιατρός του προέδρου, μαζί με την οικογένεια Biden προσπαθούν να «συγκαλύψουν» την φθίνουσα πορεία της υγείας και των γνωστικών λειτουργιών του προέδρου.

«Μια μεγάλη ποικιλία ειδικών από το σύστημα του Walter Reed επισκέπτονται το συγκρότημα του Λευκού Οίκου για να θεραπεύσουν χιλιάδες στρατιωτικούς που εργάζονται στους χώρους», ανέφερε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, ο οποίος αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις για το ποιους συνάντησαν οι γιατροί.

Ο Dr. Kevin O'Connor είναι ο επίσημος γιατρός του Biden από τότε που ανέλαβε καθήκοντά στον Λευκό Οίκο τον Ιανουάριο του 2021 και βρίσκεται σε καθημερινή επαφή με τον πρόεδρο.
Τον περασμένο Φεβρουάριο ο Dr. Kevin O'Connor έδωσε πιστοποιητικό υγείας στον Αμερικανό πρόεδρο, που ανέφερε ότι δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας.
Μάλιστα, ο προσωπικός γιατρός του προέδρου διευκρίνισε ότι υποβλήθηκε σε νευρολογική εξέταση που απέκλεισε το ενδεχόμενο να πάσχει από την νόσο του Parkinson.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης