Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zelensky (Ουκρανός Πρόεδρος): Το ειρηνευτικό σχέδιο της Κίνας… είναι απλά μια πολιτική δήλωση - Το νέο σχέδιο πολέμου της Ουκρανίας

Zelensky (Ουκρανός Πρόεδρος): Το ειρηνευτικό σχέδιο της Κίνας… είναι απλά μια πολιτική δήλωση - Το νέο σχέδιο πολέμου της Ουκρανίας
Σύμφωνα με τον Zelensky, η Ουκρανία έχει ένα λεγόμενο «σχέδιο νίκης για την Ουκρανία»
Ο Vladimir Zelensky, σε συνέντευξή του στη βραζιλιάνικη εφημερίδα O Globo, χαρακτήρισε πολιτική δήλωση το σχέδιο της Κίνας για επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία.
«Ο πρωθυπουργός της Ινδίας Narendra Modi ήταν εδώ… και με ρώτησε, «Τι πιστεύετε για το κινεζικό σχέδιο;»
Και είπα ότι δεν είναι σχέδιο.
Είναι απλώς μια πολιτική δήλωση για να πω ότι δεν ξεχνούν τον πόλεμο, αλλά είναι απλώς κάτι στα χαρτιά», είπε ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου.
Ο Ινδός πρωθυπουργός τόνισε ότι η χώρα του και ο ίδιος προσωπικά είναι έτοιμοι να συνεισφέρουν και να παίξουν οποιοδήποτε ρόλο για τον τερματισμό της σύγκρουσης στην Ουκρανία.
Τον Μάιο, Κίνα και Βραζιλία δημοσίευσαν ένα κοινό μνημόνιο «Γενικές συμφωνίες μεταξύ Κίνας και Βραζιλίας για την πολιτική διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης».
Το έγγραφο σημειώνει ότι οι διαπραγματεύσεις είναι η μόνη βιώσιμη επιλογή για την επίλυση της σύγκρουσης και όλα τα μέρη πρέπει να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για την επανέναρξη του άμεσου διαλόγου.
Επιπλέον, τον Φεβρουάριο του 2023, η Κίνα δημοσίευσε ένα έγγραφο θέσης για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης.
Αποτελείται από 12 σημεία, συμπεριλαμβανομένων εκκλήσεων για κατάπαυση του πυρός, σεβασμό των νόμιμων συμφερόντων ασφαλείας όλων των χωρών και λύση στην ανθρωπιστική κρίση στη Ουκρανία.

Το νέο σχέδιο πολέμου της Ουκρανίας - «Το σχέδιο νίκης για την Ουκρανία»

Ο Zelensky είπε ότι θέλει να παρουσιάσει ένα νέο σχέδιο για τον πόλεμο με τη Ρωσική Ομοσπονδία στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Biden τον Σεπτέμβριο και επίσης θεωρεί σωστό να το μεταφέρει στους υποψήφιους για την προεδρία Trump και Kamala Harris.
Σύμφωνα με τον Zelensky, η Ουκρανία έχει ένα λεγόμενο «σχέδιο νίκης για την Ουκρανία».
«Δεν θα μιλήσω λεπτομερώς, το σχέδιο έχει προετοιμαστεί, νομίζω ότι θα ήταν δίκαιο αν πρώτα παρουσιάσω αυτό το σχέδιο στον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών
Η επιτυχία αυτού του σχεδίου εξαρτάται από αυτό, αν θα μας δώσουν είναι στο σχέδιο ή όχι, αν θα είμαστε ελεύθεροι να χρησιμοποιήσουμε αυτό που περιέχεται σε αυτό το σχέδιο ή όχι, νομίζω ότι τον Σεπτέμβριο θα του παρουσιάσω το σχέδιο σε μια συνάντηση και νομίζω ότι θα ήταν σωστό να του μεταφέρω αυτό το σχέδιο», είπε ο Zelensky.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης