Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Γαλλία παραγγέλνει επτά επιπλέον συστήματα αεράμυνας SAMP/T NG με 8 αντιαεροπορικούς πυραύλους το καθένα

Η Γαλλία παραγγέλνει επτά επιπλέον συστήματα αεράμυνας SAMP/T NG με 8 αντιαεροπορικούς πυραύλους το καθένα

Η μπαταρία θα αποτελείται από έξι εκτοξευτές με 8 αντιαεροπορικούς πυραύλους

Η Γαλλία επιβεβαίωσε ένα νέο συμβόλαιο για την παραγωγή επτά επιπλέον πυραυλικών συστημάτων αεράμυνας SAMP/T NG.
Η νέα σύμβαση θα ανεβάσει τον συνολικό αριθμό αυτών των συστημάτων αεράμυνας σε οκτώ.
Η σύμβαση ανατέθηκε με την υποστήριξη της OCCAR-EA και σηματοδοτεί τη μετάβαση στην πλήρη σειριακή παραγωγή του SAMP/T NG.
Η παραγγελία είναι ένα ακόμη βήμα στον εκσυγχρονισμό του μεσαίου βεληνεκούς επίγειου συστήματος αεράμυνας της Ευρώπης, το οποίο προχωρά από το 2021, μετά την εντολή για την ανάπτυξη του SAMP/T NG και την παραγωγή του πρώτου συστήματος.
Η αξία της σύμβασης για επτά SAM εκτιμάται σε 500 εκατομμύρια ευρώ.
Ο γαλλικός στρατός αναμένει να λάβει 12 συστήματα μάχης μέχρι το 2035.
Πρόσθετες παραγγελίες για 4 συστήματα προγραμματίζεται να γίνουν έως το 2027.
Το σύστημα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ένα περίπλοκο κυβερνο περιβάλλον, σε συνθήκες έντονης πολιτικής εναέριας κυκλοφορίας και θα παρέχει προστασία 360 μοιρών πολιτικών ή στρατιωτικών εγκαταστάσεων.
Η κοινοπραξία Eurosam θα κάνει μια σειρά από σημαντικές βελτιώσεις στο σύστημα SAMP/T, συμπεριλαμβανομένης της προσθήκης ενός προηγμένου πυραύλου Aster-30 Block 1 New Technology (B1 NT), που θα της επιτρέψει να αντιμετωπίσει νέες απειλές σε μεγαλύτερη εμβέλεια.
Το σύστημα SAMP/T NG αναπτύσσεται από κοινού από ιταλικές και γαλλικές αμυντικές εταιρείες.

Πύραυλος και ραντάρ

Κάθε γαλλικό σύστημα SAMP/T NG θα βασίζεται στο ραντάρ πολυλειτουργικής συστοιχίας κυκλικού βρόχου Thales GF300 με ηλεκτρονική σάρωση και στη μονάδα εμπλοκής νέας γενιάς Thales (ME-NG).
Η μονάδα ME-NG είναι ο πυρήνας του συστήματος. Αναπτύχθηκε ως μέρος μιας συνεργασίας μεταξύ της Thales και της MBDA Ιταλίας και διαθέτει μια κοινή αρχιτεκτονική υλικού και λογισμικού που επιτρέπει την ενσωμάτωση ραντάρ και πυρομαχικών που βασίζονται σε διαφορετικούς τύπους πυρομαχικών.
Το SAMP/T NG αναμένεται να μπορεί να καταρρίπτει εναέριους στόχους σε εμβέλεια έως και 150 χιλιομέτρων (η λίστα των εναέριων στόχων περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, βαλλιστικούς πυραύλους με βεληνεκές έως 600 χιλιόμετρα).
Η ανίχνευση στόχου δηλώνεται ότι είναι έως και 350 χιλιόμετρα.
Η πρώτη δοκιμή βολής του SAMP/T NG έχει προγραμματιστεί επί του παρόντος να πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του επόμενου έτους.
Η μπαταρία θα αποτελείται από έξι εκτοξευτές με 8 αντιαεροπορικούς πυραύλους έκαστος, ένα ραντάρ και μία μονάδα ελέγχου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης