Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νότια Καρολίνα, ΗΠΑ: Πρώτη εκτέλεση μετά το 2011 - Ο θανατοποινίτης δεν ήταν παρών στον φόνο για τον οποίο καταδικάστηκε!

Νότια Καρολίνα, ΗΠΑ: Πρώτη εκτέλεση μετά το 2011 - Ο θανατοποινίτης δεν ήταν παρών στον φόνο για τον οποίο καταδικάστηκε!
Ο 46χρονος κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία της Irene Graves, μιας υπαλλήλου την οποία και σκότωσε κατά τη διάρκεια ένοπλης ληστείας το 1997
Η Νότια Καρολίνα εκτέλεσε τον πρώτο θανατοποινίτη της μετά από 13 χρόνια, χορηγώντας του μια θανατηφόρα ένεση.
Ο 46χρονος Fredie Owens που εκτελέστηκε το βράδυ της Παρασκευής 20/9, κρίθηκε ένοχος από ένα δικαστήριο για τη δολοφονία της Irene Graves, μιας υπαλλήλου την οποία και σκότωσε κατά τη διάρκεια μιας ένοπλης ληστείας στο Greenville το 1997.
Ο Owens εκτελέστηκε παρά το γεγονός ότι ο συγκατηγορούμενος του υπέγραψε μια ένορκη δήλωση αυτή την εβδομάδα ισχυριζόμενος ότι ο Owens δεν ήταν παρών τη στιγμή της ληστείας και του φόνου.
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Νότιας Καρολίνας αρνήθηκε να σταματήσει την εκτέλεσή του όμως, λέγοντας ότι οι ισχυρισμοί δεν συνάδουν με τις καταθέσεις που έγιναν στη δίκη του.
Ο Owens εκτελέστηκε στο σωφρονιστικό ινστιτούτο Broad River στην Κολούμπια της Νότιας Καρολίνας και ο θάνατός του διαπιστώθηκε στις 18:55 τοπική ώρα (22:55 GMT) μετά από ένεση με ένα φάρμακο που ονομάζεται πεντοβαρβιτάλη.
Στον θάλαμο του θανάτου, ο 46χρονος είπε μόνο «αντίο» στον δικηγόρο του καθώς ήταν δεμένος με τα χέρια του τεντωμένα στα πλευρά, σύμφωνα με το Associated Press.

Διατήρησε τις αισθήσεις του για περίπου ένα λεπτό, μετά τα μάτια του έκλεισαν και πήρε αρκετές βαθιές ανάσες.

Οι ανάσες του μειώθηκαν, το πρόσωπό του συσπάστηκε για περίπου πέντε λεπτά πριν σταματήσουν όλες οι κινήσεις.
Ο Owens καταδικάστηκε σε θάνατο το 1999, δύο χρόνια μετά τη δολοφονία της Graves, αφού καταδικάστηκε για φόνο, ένοπλη ληστεία και εγκληματική συνωμοσία.
Την επόμενη μέρα μετά την καταδίκη του, σκότωσε τον συνάδελφό του στο κελί του στη φυλακή, αναφέρει το WHNS του CNN.
Οι τρόφιμοι στη Νότια Καρολίνα μπορούν να επιλέξουν εάν θέλουν να πεθάνουν με θανατηφόρα ένεση, ηλεκτρική καρέκλα ή εκτελεστικό απόσπασμα.
Ο Owens είπε ότι δεν μπορεί να επιλέξει τη μέθοδο εκτέλεσής του επικαλούμενος τη μουσουλμανική πίστη του, σύμφωνα με την οποία η αυτοκτονία είναι αμαρτία και έτσι την απόφαση πήρε ο δικηγόρος του, ο οποίος επέλεξε τη θανατηφόρα ένεση για αυτόν, σύμφωνα με την Greenville News.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης