Τελευταία Νέα
Διεθνή

IDF - Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία χτύπησε 400 θέσεις εκτόξευσης της Hezbollah στον Λίβανο΄σε μια ημέρα

IDF - Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία χτύπησε 400 θέσεις εκτόξευσης της Hezbollah στον Λίβανο΄σε μια ημέρα
Χιλιάδες βάσεις εκτοξευτών πυραύλων καταστράφηκαν επίσης, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του IDF Daniel Hagari
Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία, στο πλαίσιο μαζικών βομβαρδισμών στο νότιο Λίβανο όλη την ημέρα το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024, έπληξε περίπου 400 εκτοξευτές της ένοπλης πτέρυγας του σιιτικού κινήματος της Hezbollah.
Αυτό ανακοινώθηκε σε ενημέρωση από τον εκπρόσωπο των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) Daniel Hagari.
«Συνολικά, σήμερα χτυπήσαμε περίπου 400 θέσεις εκτόξευσης τηςHezbollah, συμπεριλαμβανομένων χιλιάδων βάσεων εκτόξευσης πυραύλων», είπε.
Ο Hagari σημείωσε ότι, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, οι ένοπλοι σχηματισμοί του σιιτικού κινήματος της Hezbollah ετοιμάζονται να πλήξουν ισραηλινό έδαφος και ως εκ τούτου η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία συνεχίζει να χτυπά τις υποδομές της Hezbollah στο νότιο Λίβανο.
«Διεξάγουμε εντατικά πλήγματα στο νότιο Λίβανο, αφού διαπιστώθηκε ότι η Hezbollah ετοιμαζόταν να εξαπολύσει επιθέσεις προς την κατεύθυνση του ισραηλινού εδάφους. Δεκάδες αεροσκάφη της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας επιτίθενται επί του παρόντος σε τρομοκρατικούς στόχους και θέσεις πυραύλων για την εξάλειψη του απειλή για τους Ισραηλινούς πολίτες», είπε.
Στην ίδια ενημέρωση, ο Hagari ανακοίνωσε την επιβολή ειδικού καθεστώτος ασφάλειας στις βόρειες περιοχές του Ισραήλ λόγω απειλών βομβαρδισμού από τον Λίβανο.
Οι οδηγίες ισχύουν για όλες τις περιοχές της χώρας βόρεια της Haifa.
Οι οδηγίες περιλαμβάνουν απαγόρευση συγκέντρωσης περισσότερων από 30 ατόμων σε εξωτερικούς χώρους και περισσότερων από 300 σε εσωτερικούς χώρους, ενώ η εργασία και το σχολείο μπορούν να συνεχιστούν μόνο σε χώρους εξοπλισμένους με καταφύγια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης