Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΔΕΔΔΗΕ: Τέλος του 2024 ο ανάδοχος για τους έξυπνους μετρητές - Τι προβλέπει το Σχέδιο Ανάπτυξης

tags :
ΔΕΔΔΗΕ: Τέλος του 2024 ο ανάδοχος για τους έξυπνους μετρητές - Τι προβλέπει το Σχέδιο Ανάπτυξης

Για το 2024-2028 θα διατεθούν 734,12 εκατ. ευρώ για την προμήθεια και εγκατάσταση 7,3 εκατ. «έξυπνων» μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας σε πελάτες χαμηλής τάσης σε όλη την Ελλάδα

Έως το τέλος του έτους εκτιμά ο ΔΕΔΔΗΕ ότι θα έχει ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία για την επιλογή του αναδόχου του έργου της αντικατάστασης των υφιστάμενων αναλογικών μετρητών ηλεκτρικής ενέργειας με νέους έξυπνους μετρητές. 

Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 1,13 δις ευρώ το οποίο προβλέπεται να χρηματοδοτηθεί από το RRF αλλά και από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και να λειτουργήσει από το 2030 και μετά. 

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από το Σχέδιο Ανάπτυξης του Δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ που δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση από τον Διαχειριστή και στο οποίο αναφέρεται ότι το έργο έχει ξεκινήσει με απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ο τίτλος δεν υφίσταται πλέον) στις αρχές του 2013, με την οποία εγκρίθηκε η ευρείας κλίμακας σταδιακή αντικατάσταση των υφιστάμενων συστημάτων μέτρησης.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης