Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Κέρδη άνω του 1% για το πετρέλαιο λόγω Μέσης Ανατολής

Κέρδη άνω του 1% για το πετρέλαιο λόγω Μέσης Ανατολής
Όπως επισημαίνει ο Tim Snyder, επικεφαλής οικονομολόγος της Matador Economics, οι τιμές του πετρελαίου "ενισχύονται επίσης από την αυξανόμενη ένταση στη Μέση Ανατολή”
Kέρδη μεγαλύτερα του 1% σημείωσαν την Πέμπτη οι τιμές του αργού, καθώς η ένταση στη Μέση Ανατολή ώθησε το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου Brent ανοδικά.
Ειδικότερα, το Brent παράδοσης Νοεμβρίου αυξήθηκε κατά 1,23 δολάρια ή 1,67% στα $74,88 το βαρέλι, "επιστρέφοντας” από τα χαμηλά σχεδόν τριετίας που είχε φτάσει πριν από λίγες μέρες, όταν και οι τιμές του κυμαίνονταν στα 69 δολάρια το βαρέλι.
Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, το αμερικανικό αργό τύπου West Texas Intermediate (WTI) παράδοσης Νοεμβρίου κέρδισε 1,04 δολάρια ή 1,47%, στα $71,95 το βαρέλι.
Όπως επισημαίνει ο Tim Snyder, επικεφαλής οικονομολόγος της Matador Economics, οι τιμές του πετρελαίου "ενισχύονται επίσης από την αυξανόμενη ένταση στη Μέση Ανατολή”, μετά και τις χθεσινές πολλαπλές φονικές εκρήξεις σε συσκευές επικοινωνίας που χρησιμοποιεί η Χεζμπολάχ, εξέλιξη που πυροδότησε ακόμα μεγαλύτερη ένταση στο μέτωπο μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης