Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Βουτιά 1,7% για το πετρέλαιο λόγω Κίνας - Στα 76,65 δολ. το βαρέλι το WTI, στα 79,66 το Brent

Βουτιά 1,7% για το πετρέλαιο λόγω Κίνας - Στα 76,65 δολ. το βαρέλι το WTI, στα 79,66 το Brent
Τα futures του αργού Brent υποχώρησαν κατά 1,36 δολ. ή 1,7%, φθάνοντας στα 79,68 δολ. το βαρέλι
Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν κατά 2% στη συνεδρίαση της Παρασκευής 16/8, καθώς η αγορά μετριάζει τις προσδοκίες της για αυξημένη ζήτηση από την Κίνα, τον κορυφάιο εισαγωγέα πετρελαίου.
Η προσοχή πλέον στρέφεται στο Πεκίνο, καθώς οι φόβοι για κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή έχουν υποχωρήσει.
Πιο συγκεκριμένα, τα futures του αργού Brent υποχώρησαν κατά 1,36 δολ. ή 1,7%, φθάνοντας στα 79,68 δολ. το βαρέλι, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού West Texas Intermediate υποχώρησαν κατά 1,51 δολάρια ή 1,9%, στα 76,65 δολάρια.
Την περασμένη εβδομάδα, το αργό πετρέλαιο Brent έκλεισε στα 79,66 δολάρια το βαρέλι και το WTI έκλεισε στα 76,84 δολάρια.

Όλα τα σημάδια από το Πεκίνο δείχνουν πτώση της ζήτησης

Την Πέμπτη 16/8, τα στοιχεία από την Κίνα έδειξαν ότι η οικονομία της έχασε τη δυναμική της τον Ιούλιο, με τις τιμές των νέων κατοικιών να πέφτουν με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων εννέα ετών, τη βιομηχανική παραγωγή να επιβραδύνεται και την ανεργία να αυξάνεται.
Αυτό τροφοδότησε τις ανησυχίες για μια πτώση της ζήτησης από τον κορυφαίο εισαγωγέα πετρελαίου, όπου τα διυλιστήρια μείωσαν απότομα τα ποσοστά επεξεργασίας αργού τον περασμένο μήνα λόγω της χαμηλής ζήτησης καυσίμων.
Ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών επιδείνωσε τη Δευτέρα τις προβλέψεις του για τη φετινή αύξηση της ζήτησης πετρελαίου, επικαλούμενος την εξασθένιση στους δείκτες της κινεζικής οικονομίας.
Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας με έδρα το Παρίσι ανέδειξε επίσης την αδύναμη ζήτηση στην Κίνα όταν μείωσε τις προβλέψεις του για το 2025 την Τρίτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης