Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αρνητές του κορωνοϊού διαδίδουν ότι η Brigitte Macron είναι τρανσέξουαλ - Σάλος από τη φωτογραφία με το αγοράκι

Αρνητές του κορωνοϊού διαδίδουν ότι η Brigitte Macron είναι τρανσέξουαλ - Σάλος από τη φωτογραφία με το αγοράκι
Το hashtag #JeanMichelTrogneux έγινε viral μέσα σε λίγες ημέρες γεγονός που ανάγκασε την κυρία Macron να καταθέσει αγωγή
Τον γύρο των γαλλικών ΜΜΕ κάνει το hashtag #JeanMichelTrogneux (Ζαν Μισέλ Τρονιέ) που αναφέρει ότι η «Πρώτη Κυρία» της Γαλλίας Brigitte Macron είναι τρανσέξουαλ. Το Ελιζέ κατέθεσε αγωγή κατά όσων κρύβονται πίσω από την ψεύτικη είδηση που στόχο έχει να σπιλώσει την εικόνα της.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Liberation», το επίμαχο hashtag είναι ένα fake news που κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με το οποίο, η Μπριζίτ, σύζυγος του Γάλλου προέδρου, είναι τρανσέξουαλ και το πραγματικό της όνομα είναι Ζαν Μισέλ Τρονιέ.
Το hashtag #JeanMichelTrogneux έγινε viral μέσα σε λίγες ημέρες γεγονός που ανάγκασε την κυρία Macron να καταθέσει αγωγή, όπως ανέφερε ο δικηγόρος της Ζαν Ενοσί στη γαλλική εφημερίδα.
Η εφημερίδα «Liberation» εξηγεί ότι, το fake news εξαπλώθηκε ταχύτατα με την βοήθεια λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που πολεμούν τον Γάλλο πρόεδρο, εν μέσω προεκλογικής περιόδου.
Πρόκειται για ιστοσελίδες της Ακροδεξιάς, του αντιεμβολιαστικού κινήματος και των αρνητών του κορωνοϊού που άδραξαν την ευκαιρία να επιτεθούν στην Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, τέσσερις μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2022.
Στο Facebook, γράφει η εφημερίδα «Liberation», αυτή η φήμη μοιράζεται ανάμεσα σε ιστοσελίδες των «Κίτρινων Γιλέκων» ή όσων δεν συμφωνούν με τα υγειονομικά μέτρα του Εμανουέλ Μακρόν.

«Η Brigitte Macron είναι ο Ζαν-Μισέλ Τρονιέ;»

«Η Μπριζίτ Μακρόν είναι ο Ζαν-Μισέλ Τρονιέ;», αναφέρει η επίμαχη ανάρτηση βάζοντας δίπλα - δίπλα μια φωτογραφία της Μπριζίτ από το παρελθόν κι ενός άγνωστου αγοριού με την ακόλουθη λεζάντα:
«Βρήκαμε τα ίχνη της Μπριζίτ ή Ζαν-Μισέλ-Ανρί Τρονιέ, στην Τουλόν το 1973, όταν ήταν ιδιοκτήτης ενός κοσμηματοπωλείου, πριν αλλάζει φύλο και ταυτότητα, γύρω στα τέλη του '80. Αριστερά, το μικρό αγόρι και δεξιά όταν έγινε καθηγήτρια στο γυμνάσιο και ονομαζόταν Μπριζίτ».
Η εφημερίδα «Le Monde« υποστηρίζει ότι, η Νατάσα Ρέι που αυτοαποκαλείται δημοσιογράφος, είναι αυτή που πρώτη δημοσίευσε το fake news σε μια σειρά άρθρων στην ακροδεξιά επιθεώρηση «Faits et documents».



Η Γαλλίδα «δημοσιογράφος», η οποία διαμένει στη γαλλική περιφέρεια Αρκασόν, δείχνει μια εμμονή εναντίον του προεδρικού ζεύγους Μακρόν από το 2018, όπως αναφέρει το γαλλικό δίκτυο BFMTV.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης