Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δημητροκάλλης (ανεξάρτητος Βουλευτής): Η παρακαταθήκη του καθηγητή Φώσκολου οδηγός για την ενεργειακή στρατηγική της Ελλάδας

Δημητροκάλλης (ανεξάρτητος Βουλευτής): Η παρακαταθήκη του καθηγητή Φώσκολου οδηγός για την ενεργειακή στρατηγική της Ελλάδας

«Η παρακαταθήκη του Αντώνη Φώσκολου: Ορόσημο για την Ενεργειακή και Στρατιωτική Ισχύ της Ελλάδας»

Σχετικά Άρθρα

Στη ομιλία του στη Βουλή, ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής, κ. Δημητροκάλλης, εξέφρασε βαθιά θλίψη για την απώλεια του ομότιμου καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης, κ. Αντώνη Φώσκολου.
Σε έναν συγκινητικό λόγο, τόνισε την τεράστια συνεισφορά του καθηγητή στην έρευνα των υδρογονανθράκων και την στρατηγική σημασία των ενεργειακών αποθεμάτων της Ελλάδας, ιδίως στο φόντο των πρόσφατων γεωπολιτικών εξελίξεων.
Ο κ. Δημητροκάλλης αναφέρθηκε στον πρωτοπόρο ρόλο του Φώσκολου, υπογραμμίζοντας πως το έργο του συνέβαλε στην κατανόηση της ενέργειας ως βασικού πυλώνα της εθνικής ασφάλειας.
Επισήμανε ότι η κληρονομιά του αείμνηστου καθηγητή πρέπει να αποτελέσει τον «ακρογωνιαίο λίθο» μιας νέας εθνικής στρατηγικής, η οποία θα αναβαθμίσει την Ελλάδα σε μια ενεργειακή και στρατιωτική υπερδύναμη.
«Μια τέτοια στρατηγική», δήλωσε, «θα προσφέρει την κατάλληλη απάντηση στις αναθεωρητικές προκλήσεις της Τουρκίας και θα ενισχύσει την κυριαρχία μας σε όλο τον ζωτικό χώρο του ελληνισμού, όπως αυτός καθορίζεται από το Διεθνές Δίκαιο».
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο βουλευτής εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον κ. Αντώνη Φώσκολο για την αφοσίωση και το θάρρος του, υπογραμμίζοντας πως το έργο του θα αποτελέσει «κινητήριο δύναμη για ένα λαμπρό μέλλον της Ελλάδας».
Η τοποθέτηση του κ. Δημητροκάλλη έστειλε ισχυρό μήνυμα για την ανάγκη διαμόρφωσης μιας εθνικής ενεργειακής στρατηγικής, αναδεικνύοντας την καθοριστική συνεισφορά του καθηγητή Φώσκολου στην ενίσχυση της διεθνούς θέσης της Ελλάδας σε κρίσιμους τομείς.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης